1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Här är bästa actionkameran – med ny smart funktion

Nu blir det ännu lättare att dela med sig av sina äventyr, GoPro HERO5 är här!


Säg actionkamera och de flesta tänker på GoPro. Företaget har legat i framkant sedan dag ett och nu har de släppt sin senaste medels, HERO5.

HERO5 och HERO5 Sessions hittar du på Teknikmagasinet. Där hittar du också alla tillbehör du tillbehör du tillbehör till din nya kamera.

Förbeställ nya superkameran från Gopro här.

Kameran kommer i två olika modeller, HERO5 Black och HERO5 Session. Det som man först lägger märke till är att det traditionella vattentäta skalet är borta, kameran är vattentät som den är ner till 10 meter, väldigt skönt. Nu slipper man vara rädd för att bada och råka glömma skalet.

En annan nyhet är röststyrning. Japp, du kan starta, stoppa, ta bilder och göra en hel del annat utan att lyfta ett finger. Detta är väldigt smidigt om du till exempel åker skidor och plötsligt vill börja filma eller ta en bild. Bara att säga till kameran vad den ska göra så lyder den direkt.


HERO5 Black har också en inbyggd pekskärm som såklart går att använda för att ställa in bästa bilden, men även alla inställningar gör du numera på pekskärmen. Mycket bra! Det går även att trycka på knappen för att starta, precis som vanligt.


Båda kamerorna spelar numera in i 4K och GoPro släpper samtidigt en rad nya appar. Med dem kan du styra kameran, föra över det du redan spelat in och göra enklare redigering. Sen är det bara att dela med dig av resultatet på till exempel Facebook.


HERO5 Black kostar 4299 och den lite mindre HERO5 Session kostar 3249 kronor.

Förbeställ HERO5 Black hos Teknikmagasinet. Kolla även in HERO5 Session, som även den går att förbeställa nu.

Beräknad leverans vecka 41.

Är du osäker på om actionkameran är rätt för dig? Gör vårt test och kolla vilken som är din perfekta kamera. Och vad är väl bättre än en skön filmkväll? Kolla in vår guide för att få den ultimata filmkvällen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha superkameran?
Tack för din röst!