Pannkakor med bacon och sirap.
Pannkakor med bacon och sirap. - Foto: Nyheter24

Pannkakor med bacon och sirap – brunch hemma

Sätt guldkant på din frukost eller brunch med dessa fantastiska pannkakor och knaperstekt bacon och härligt söt sirap som tillbehör.


Att kombinera sött och salt är en smakkombination som få kan motstå, och med detta recept på pannkakor med bacon och sirap blir det verkligen en fest i munnen!

Den salta smaken av bacon möter den söta sirapen och tillsammans bildar de en smakupplevelse utöver det vanliga.

Servera som en lyxig frukost eller brunch för att imponera på dina gäster, eller varför inte bjuda på det till en härlig söndagsbrunch med familjen?

Här kan du läsa hur du gör lyxiga amerikanska pannkakor med söta bär.

Recept på pannkakor med bacon:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 nypa salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 skivor bacon
  • Sirap

Så gör du pannkakor med bacon och sirap:

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål.
  2. Vispa i mjölk och ägg tills smeten är slät.
  3. Stek baconet i en stekpanna tills det är krispigt. Lägg på ett fat med hushållspapper för att torka av överflödig olja.
  4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Smörj med smör eller olja.
  5. Häll i ca 1/4 dl smet per pannkaka och stek tills ytan bubblar och undersidan är gyllenbrun. Vänd och stek på andra sidan tills färdigstekt.
  6. Servera pannkakorna med bacon och en generös skvätt sirap på toppen.

Är du sugen på fler lättlagade rätter? Här kan du se fler enkla recept!

Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!