Enkel efterrätt: Brownie i glas toppad med vispgrädde
Brownies i glas med vispad grädde är den ultimata desserten för chokladälskare. Med en fyllig smak av mörk choklad och fluffig vispad grädde, är denna efterrätt enkelt oemotståndlig.
Brownies i all ära, men har du någonsin provat att servera dem i glas? Det är ett enkelt sätt att ta din favoritdessert till en ny nivå. Dessa ljuvliga brownies i glas är både vackra och utsökta.
Ingredienser till brownie i glas:
- 200g mörk choklad
- 200g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 dl vispgrädde (Att toppa desserten med)
Enkel efterrätt: Cheesecake i glas – toppas med hallon
Instruktioner för brownie i glas:
- Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull på låg värme. Rör om tills allt har smält och blivit en jämn smet.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i en separat skål tills det blir en ljus och fluffig smet.
- Tillsätt den smälta choklad- och smörblandningen till äggsmeten. Blanda väl.
- Tillsätt mjöl och salt och blanda tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i en bakform och grädda i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt svalna.
- Vispa grädden tills den blir fast.
- Ta fyra glas och smula sönder brownien i varje glas så att den är jämnt fördelad.
- Toppa varje glas med den vispade grädden.
- Servera genast och njut av dessa ljuvliga brownies i glas!
Tips! Riv lite mörk choklad över grädden för en lite extra touch.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!