Vi listar kaféerna för dig som älskar djur!
1 av 3
Vi listar kaféerna för dig som älskar djur! - Foto: chirkhef.deviantart.com
Det finns gott om katt-kaféer runtom i världen!
2 av 3
Det finns gott om katt-kaféer runtom i världen! - Foto: Pixabay
Vad sägs om ett glas saft med en gullig vovve som sällskap?
3 av 3
Vad sägs om ett glas saft med en gullig vovve som sällskap? - Foto: Wikimedia Commons

9 caféer runtom i världen för dig som älskar att hänga med djur

Djurälskare på vift i vida världen? Här är caféerna du inte får missa!


1. Café Miao, Köpenhamn

Är du en äkta catlover? Då kan Köpenhamn vara något för dig! I hjärtat av staden, ett stenkast från Tivoli ligger nämligen Skandinaviens första kattkafé. Avnjut en "Katte Latte" när du kelar med kaféets urgulliga kissar! Får bara inte missas! Boka din resa till Köpenhamn här.

Adress: H. C. Andersens Blvd. 5, 1553 København v, Danmark

2. The Dog Café, Los Angeles

Om du är mer av en hundmänniska är kanske USA:s första hundkafé The Dog Café i Los Angeles ett place för dig. Här kan man fika och umgås med räddade hundvalpar – som dessutom söker för-alltid-hem och kan adopteras. Take away-kaffen är kanske inte det enda som en hundälskare går härifrån med... Flyg till Los Angeles!

Adress: 240 N Virgil Ave, Los Angeles, CA 90004, USA

3. Harry: Hedgehog Café, Tokyo

Den som varken gillar hundar eller katter kan ju testa på att gosa med igelkottar istället (japp, du hörde rätt). På kaféet Harry i Tokyo kan du mot en entréavgift på hundra spänn få en timmes kelande med en hel skolklass av igelkottar. Kaféet är ganska nyöppnat – och tydligen har satsningen blivit så pass populär att det vissa dagar är kö runt kvarteret för att få komma in! Igelkottar är för övrigt ett ganska vanligt husdjur i Japan – hur weird?! Res till Tokyo.

Adress: 六本木6-7-2(うさぎ専門店Ms.BUNNY内にて), Minato-ku, Tokyo, Japan 106-0032


4. Hukulou Café, Osaka

På det här ugglefiket kan du besöka världens gulligaste vänskapsduo bestående av en uggla och en katt – och de är verkligen stormförtjusta i varandra! Ibland kommer det andra ugglor på besök också, kul! Besök Osaka.

Adress: 北区中崎西1-9-7, Osaka, Japan 5300015

5. Ms. BUNNY, Tokyo

Japanerna är bra på det där med djurkaféer. Vad sägs till exempel om en kanin till kaffet? Mitt i Tokyo finns ett av japans mest populära kaninkaféer. Här kan du gosa med kaniner av alla möjliga olika raser. Om du hittar en favorit kan du dessutom köpa med dig den hem! Här kan du beställa din resa till Tokyo.

Adress: Japan, 〒106-0032 東京都港区六本木6丁目7−2


Bildkälla Staticflickr

6. Pignic, London

Det här tokiga pop-up-kaféet Pignic är himmelriket för den som är svag för minigrisar. Minigris-konceptet trendade när Paris Hilton adopterade en liten kompis som hon strosade runt med i Hollywood. Och vi förstår henne, de är ju verkligen grymt gulliga! Vad hon kanske inte visste är att minigrisar tenderar att bli ganska stora efter ett tag... Kika på en resa till London här.

7. Zoo-Café, Budapest

På det här fikastället i härliga Budapest myllrar det av olika djurarter! Det är allt från papegojor, ormar, katter, igelkottar, sköldpaddor, ökenråttor, kaniner och ödlor – you name it. Man undrar ju hur pass kaosartad atmosfären är... Åk till Budapest!

Adress: Budapest, Fejér György u. 3, 1053 Ungern

8. Le Café des Chats, Paris

På det här lilla mysiga franska kaféet i Paris kan man avnjuta en ljuvlig bit cheesecake till ljudet av de spinnande katter. Här skyddas en utvald grupp före detta hemlösa missar som nu bor på kaféet. Purrrrrurrrr! Här kan du boka din resa till Paris.

Adress: 16 Rue Michel le Comte, 75003 Paris, Frankrike

9. Kotori Café, Tokyo

För den som inte är stormförtjust i just fyrbenta pälsdjur kanske ett fågelkafé kan vara något. Köp en kaka och njut av kvittret! Dessutom finns det många olika arter här för den som är fågelintresserad. Har du fågelskräck? Stanna hemma – pippifåglarna kommer väldigt nära. Annars kan du kika på flygresan här.

Adress: 4 Chome-58-16 Horikiri, Katsushika, Tokyo 124-0006, Japan

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja besöka ett djurkafé?
Tack för din röst!
Senaste nytt

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

8 Sep 2023, 10:29

Stora utgiften på höstresan som minskat – med nästan 40 procent

5 Sep 2023, 14:12
Att resa utomlands under hösten är trevligt, men ofta dyrt. Här är en vanlig reseutgift som har gått ner rejält sedan förra hösten.

Paradisön där bilar är förbjudna

27 Aug 2023, 11:47
På den grekiska ön Hydra i det Egeiska havet är motorfordon förbjudna. Istället använder sig lokalinvånarna av mer traditionella transportmedel.

Inte bokat resa än? Här är pärlorna du inte får missa – experten: "Min hemliga favorit"

8 Aug 2023, 11:06
Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.

Här är maten och drycken att alltid undvika på flygplanet

7 Aug 2023, 11:44
Att äta och dricka på flyget är förstås viktigt. Men det finns viss mat och dryck som är bättre att njuta av utanför flygplanet.

Här finns Europas billigaste öl – och dyraste

5 Aug 2023, 11:15
Gillar du att ta en öl i solen? här är de länder du ska åka till om billig öl är något som är viktigt för dig när du åker på semester.