Ultimata guiden för ett hippt Köpenhamnsbesök

Ska du åka över till Köpenhamn över helgen? Är du sjukt hipp? Då vet vi var du ska hänga.


Sugen på att besöka Danmarks snygga huvudstad? Här kan du boka flygbiljetten.

Utomhushäng

Dronning Louises Bro
Om du passerar den här bron en dag då det är fint väder kommer den garanterat vara fullproppad av öl- och kaffedrickande universitetsstudenter och Köpenhamnshipsters. Det sitter folk på bänkarna, på kanten och på trottoaren. Någon kanske spelar gitarr medan en annan käkar take away. Det finns en anledning till att den här bron kallas för ”hipsterbron”.

Adress: Dronning Louises Bro, 1371 København, Danmark


Bildkälla Wikimedia

Bildkälla Wikimedia

Sønder Boulevard
Det sträcker sig från Halmtorvet och fortsätter sydväst till Enghavevej vid Enghave station, och är en park med gräs, bänkar, pingisbord och bra möjligheter att slå sig ned för den som vill ta en bärs, kasta boll eller ha en romantisk picknick. Här ligger också Kihiosk, som är en ”alternativ ölkiosk” där du kan hitta hur många olika ölsorter som helst.


Bildkälla Wikimedia

Sugen på att göra Köpenhamn än? Boka din flygbiljett här.

Marknader

Köttbyn
Om du besöker Köttbyn, Köpenhamns supertrendiga slakthusområde får du egentligen allt i ett. Här finns grymma restauranger – finpizzerian Mother har sjukt spännande specialpizzor med kryddor som koriander, fikon och pumpa. Även nattklubbar och barer (typ Jolene eller Bakken där alla hipsters hänger) – allting inom en hundrameters-radie!


Bildkälla Staticflickr


Bildkälla I.ytimg

Torvehallarna
Köpenhamns saluhallar – ett mattempel som tar matälskaren till himmelriket. Åk hit och insup atmosfären, käka smörrebröd, smaka på ekologiska viner och köp med smarriga bakverk. Mellan de två hallarna finns dessutom en härlig grönsaksmarknad.

Adress: Frederiksborggade 21, 1360 København K, Danmark


Bildkälla Staticflickr


Äta och dricka

Noma
Lyxrestaurangen Noma har blivit utsedd till världens bästa restaurang och är ett så pass attraktivt ställe att många kockar jobbar gratis där. En trerätters utan dryck går på ungefär 2000 kronor(!!!) På menyn finns bland annat havskräfta med myror, bläckfisk med rosenblad, sjöborrepaj, rå bläckfisk, gröna jordgubbar med ost och chokladdoppad karljohansvamp serverad på mossbädd. Här hittar du flyg till Danmarks huvudstad.

Adress: Strandgade 93, 1401 København K, Danmark


Bildkälla Wikimedia


Bildkälla Wikimedia

Foderbrættet
Den här restaurangen röstades fram till Köpenhamns bästa nya restaurang för ett par år sedan. Det är stadens försa korvrestaurang och menyn består främst av olika sorters gourmetkorvar (kostar runt 70 spänn per styck). Tänk bara på att du kan behöva mer än en korv för att bli mätt! I baren kan du beställa ett lyxigt glas champagne eller en trendig cocktail. Och på helgerna bokar restaurangen gäst-DJ:s!

Adress: Vesterbrogade 41, 1620 København V, Danmark


Bildkälla Wikimedia

The Jane
Om du gillar Mad Men så borde du besöka baren The Jane som är inspirerad av tv-serien – både vad gäller dryck och stil. Sup in 60-talsstämningen till tonerna av jive och swingmusik. Avnjut en klassisk drink och se till att stanna till klockan 22, då öppnas nämligen en hemlig lönndörr som den stiligaste skaran av besökarna kan få följa med bakom.

Adress: Gråbrødretorv 8, 1154 København, Danmark

Granola
Det 30-talsinspirerade retrokafét Granola är ett av stans mysigaste fikaställen. Här kan man äta frukostgröt med kokos vid 07, köra en sallad till lunch eller äta kvällsmat fram till midnatt. Härligt!

Adress: Værnedamsvej 5, 1819 Frederiksberg C, Danmark

Bang & Jensen
I en gammal apotekslokal i Vesterbro hittar du Bang & Jensen – ett supercharmigt bistrohak som är en stor favorit bland stadsdelens lokalinvånare. Här kan du gotta dig med en mumsig crossiant, en äggmacka med curry (tips!) eller bara avnjuta en skön drink.

Adress: Istedgade 130, 1650 København, Danmark


Bildkälla Staticflickr

Design

Danska modebutiker
Ta chansen att spana in lite dansk modedesign! Kika in på Henrik Vibskov-butiken på Krystalgade, hipstermeckat Wood Wood på Grønnegade och Malene Birgers enormt lyxiga flaggskeppsbutik på Antonigade. Vill du åka och shoppa i Danmark? Boka biljetten här.


Bildkälla Wikimedia

Dansa

Condesa
Mexikansk restaurang och nattklubb som är roligast att kolla in under de sena timmarna. Här är det stökig stämning och en hel del dansande på borden till skön hiphop och dancehall-musik!

Adress: Ved Stranden 18, 1061 København K, Danmark

Sunday
Nattklubben Sunday beskriver sig själva som ”an ominous sexy playground for the mad adult children of the night and the grown up kids too high for tomorrow”. Klubben är inredd som ett kök och känslan ska vara "stökig hemmafest". Här bjuds det på hipp elektronisk dansmusik och sjukt mycket fest helt enkelt!

Adress: Lille Kongensgade 16, 1074 København K, Danmark

Packa ner partyfingret och boka en flygbiljett till Danmark nu.

Andra Köpenhamnstips

Hyr en cykel!
Köpenhamn är typ världens bästa cykelstad. Hyr en cykel och ta dig runt staden på det smidigaste (och trevligaste) sättet som finns. Så värt!

Utforska Christiania!
Det självständiga lilla området Christiania är omdiskuterat, spännande och absolut värt att besöka.

Här kan du boka din resa till Köpenhamn.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

8 Sep 2023, 10:29

Stora utgiften på höstresan som minskat – med nästan 40 procent

5 Sep 2023, 14:12
Att resa utomlands under hösten är trevligt, men ofta dyrt. Här är en vanlig reseutgift som har gått ner rejält sedan förra hösten.

Paradisön där bilar är förbjudna

27 Aug 2023, 11:47
På den grekiska ön Hydra i det Egeiska havet är motorfordon förbjudna. Istället använder sig lokalinvånarna av mer traditionella transportmedel.

Inte bokat resa än? Här är pärlorna du inte får missa – experten: "Min hemliga favorit"

8 Aug 2023, 11:06
Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.

Här är maten och drycken att alltid undvika på flygplanet

7 Aug 2023, 11:44
Att äta och dricka på flyget är förstås viktigt. Men det finns viss mat och dryck som är bättre att njuta av utanför flygplanet.

Här finns Europas billigaste öl – och dyraste

5 Aug 2023, 11:15
Gillar du att ta en öl i solen? här är de länder du ska åka till om billig öl är något som är viktigt för dig när du åker på semester.