Hannah Arnhög om prestationsångesten som ung

INTERVJU.  Hannah Arnhög berättar om vilka krav hon ställde på sig själv som ung. "Om jag inte förlorar oskulden nu så tar jag livet av mig!”


Hej Hannah Arnhög, sexrådgivare och allmänt superspexig sexfantast! Har du alltid varit såhär, eller började du som oss vanliga döda?

- Mer eller mindre! Jag var sjukt sugen. I början av åttan sa jag: ”Om jag inte förlorar oskulden nu så tar jag livet av mig!” men det bidde såklart inget av det, så jag ångrade mig. Att dö som oskuld var kändes ännu värre.

När fick du tillslut ha ditt efterlängtade sex?

- Avslutningen i nian. Jag var inte lika hetsig kring det längre. Det var med en av mina bästa vänner, en äldre kille. Visst, det var alkohol inblandat men det var inget jobbigt runt det hela. Det gjorde inte ont och jag slapp blod. Däremot ska man nog inte direkt förvänta sig några fyrverkerier första gången. Ibland ber folk mig berätta om det ”Magiska första sexet” vilket magiska första sex? Men jag fick träningsvärk i alla fall, haha!

Var du lika självsäker då som idag?

- Jag hade nojjor över allt då! Jag var ändå relativt bekväm av mig vad gällde sex, det jobbiga var att man ständigt tänkte på hur man såg ut och om killen tyckte att man var snygg nog. Ser det här bra ut? Är jag snygg? Vad tänker han nu? Tänk om man vetat då att killarna inte jämför oss på det där viset, de är helt upptagna med annat då och tycker att man är ashet oavsett!

Det låter bekant, tror du att killar har samma problem?

- Inte samma utseendefixering, snarare handlar det om att de måste vara porrfilmshunkar från första stund.

- Tjejer fixerar så mycket vid sitt useende men det gör inte så mycket om de är fumliga, det finns fortfarande en bild av att det är fint med oskuld hos tjejer. Killar ljuger om att de redan haft sex och antal erövringar.

Vad är ditt bästa tips till en nysexare då?

- Jag tror att det skulle gynna unga, men även äldre, att börja tänka på att sex inte bara handlar om att alla krav och all fokus ligger på dig. Man har sex tillsammans, jag önskar att jag förstått det när jag var tonåring!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!