Micke Kazarnowicz.
1 av 3
Micke Kazarnowicz.
2 av 3
Lila Oktober.
3 av 3
Lila Oktober.

Minsta Lil(l)a räcker!

27 oktober. Dagen är här då vi alla uppmanas att bära något lila för att visa vårt stöd för unga homo- bisexuella och transpersoner som mår kasst och/eller far illa på grund av sin sexuella läggning.


Vad ta på sig?

Det viktigaste är att alla kan se att du deltar genom att bära färgen lila, inte vad du tar på dig. Det räcker med en mössa, ett hårband eller kanske en skitcool lila ögonskugga för att visa ditt engagemang!

Läs mer om kampanjen som närmare 100 000 personer stödjer på Facebook eller på QX.

 

"Lila oktober är ett initiativ som tagits i Sverige av Micke Kazarnowicz. I dag har över 100 000 personer sagt på Facebook att de kommer bära något lila den 27 oktober för att uppmärksamma att många unga hbt-personer mår dåligt. Och därigenom berätta att det blir bättre och att det finns många som älskar dig för den du är!" Skriver QX, som i dag har låtit hela sajten färgas lila.

Micke inspirerades av den amerikanska kampanjen It Gets Better, som startades till följd av att inte mindre än fem unga pojkar begått självmord i USA efter att ha blivit mobbade på grund av sin sexuella läggning.

– När jag var ung och inte öppet homosexuell önskade jag ibland att det syntes på alla som var homosexuella på något sätt, så jag kunde veta hur många andra som var som jag. Den önskan slog aldrig in, men det näst bästa hade varit om alla som inte såg homosexualitet som något sjukt, konstigt eller äckligt på något sätt visat det. Om så bara för en dag. Skriver Micke på Lila Oktobers Facebooksida.

 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!