Londons bebisar får behålla sin mjölk.
1 av 2
Londons bebisar får behålla sin mjölk. - Foto: Sxc.hu
Sugen?
2 av 2
Sugen? - Foto: Sxc.hu

Glassigt med bröstmjölk

Snart är våren här med allt vad det innebär. Sol, värme och glass i stora lass. Vilken är din favorit, kanske den gjord på bröstmjölk?


Baby Gaga

Glassen, som blandats med vaniljstänger och citronskal, serveras i martiniglas av servitriser iförda en speciellt för ändamålet designad kostym.

I London skapades stor uppståndelse då Matt O'Connor, grundaren av Icecreamists, här om dagen lanserade en helt ny typ av glass - Baby Gaga - gjord på bröstmjölk.

Via en annons på ett mammaforum på internet kom O´Connor i kontakt med kvinnor som gärna ville dela med sig av sin bröstmjölk.

Victoria Hiley, en av de 15 kvinnor som bidragit med sin mjölk säger i ett uttalande till nyhetsbyrån Reuters:

– Vad kan vara mer naturligt än färsk modersmjölk i en glass? Vad är det för fel med att använda mina tillgångar för lite extra pengar?

Nu ligger dock restaurangens försäljning av bröstmjölksglass på is, i en helt annan bemärkelse, då det framkommit att den kan vara farlig. Det är möjligt att virus, som till exempel Hepatit kan föras vidare genom glassen.

Baby Gaga kommer att genomgå tester för att se om den är säker för vuxna att konsumera. Tills vidare får Londons bebisar behålla sin bröstmjölk.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!