Läsarfråga: Han vill inte stå för mig

"Anonymt kärleksfreak" har en äldre pojkvän som inte verkar vilja stå för henne utanför hemmets trygga vrå.


Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

Jag har en äldre pojkvän. Mycket äldre pojkvän ... jag är 20 och han är 32 ...Vi har varit tillsammans i 3 månader (han var min bästa vän och stöttade mig när min föredetting var otrogen ... under tiden han tröstade mig så hade vi sex). När vi var tillsammans bara jag och han, så var det som om vi var världens bästa par, vi lagade mat,städade, spelade spel, har sex ... etc.
Men så fort vi kommer utanför lägenheten beteér han sig som om vi inte känner varandra. Till och med framförvåra gemensamma vänner.
Jag misstänker oxå att han är otrogen mot mig då jag sett hur han beter sig mot andra kvinnor ... det gör mig ledsen.
När jag försöker prata med honom om vårt "lilla" problem, svarar han inte! Och jag har försökt ignorera honom, men han ignorerar mig tillbaka ... jag har försökt prata med mina vänner om det, men de blir skraja med åldersskillnaden och säger att de inte vet!Och nu när jag försöker prata med honom (via telefon, sms, mail...) så svarar han inte! :(
Jag älskar honom verkligen! Och jag vill verkligen bli ledd på rätt bana så vi kan lösa det här!
Min fråga är, vad ska jag göra åt honom, eller är det reda förlorat?
Det blev en rörig fråga, men jag hoppas du förstår!
//Anonymt kärleksfreak



Svar:

För det första tycker jag inte att du ska försöka prata med honom över telefon, sms eller mail. Ett sådant här snack ska man ta öga mot öga.
Få honom att förstå att det är något viktigt du vill tala om. Be att han tar sig tid att lyssna på dig.

När du väl har honom där så berätta om dina farhågor. Berätta att det känns som att han inte vill stå för dig när ni är utanför lägenheten, ge exempel och säg att du blir sårad.
Ta inte upp att du misstänker att han är otrogen, det låter bara svartsjukt och överdrivet, med tanke på att det enda du grundar det på är "du ser hur han beter sig mot andra kvinnor".

Fråga honom helt enkelt om han ser er som ett par eller ej. Vill han inte ha dig "på riktigt" så meddela att du vill sluta ses. Du vill ju uppenbarligen mer än han då och det kommer aldrig leda till någon hälsosam relation.

Jag förstår att det kommer vara svårt att ta det beslutet men du förtjänar någon som älskar dig lika mycket tillbaka, det gör vi alla.

Och när man väl hittat det så kan man inte förstå varför man slösade så mycket tid på alla de andra.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!