Sex blir bättre när du är gammal

Träning ger resultat?


Trodde du att sex på ålderns höst var dåligt, tråkigt eller helt enkelt obefintligt? Att du har ditt bästa sex nu? Då får du tänka om. En ny studie har visat att sexet blir bättre ju äldre man blir.

En studie, där 800 kvinnor med snittåldern 67 deltog, visar att 61 procent av kvinnor så gamla som 80 år är nöjda med sitt sexliv trots att bara en av fem hade en hög sexdrift. Enligt de amerikanska forskarna på San Diegos universitet kan detta bero på att de ser sex som ett sätt att få bekräftelse eller för att hålla förhållandet hälsosamt.

Trots den lägre sexdriften lyckas över 50 procent av kvinnorna få orgasm "varje gång" eller "oftast" när de har sex. Enligt forskarna beror detta på att det på ålderns höst kan räcka med att känna känslomässig och fysisk närhet för att nå sexuell tillfredsställelse.

- Till skillnad från traditionella studier som säger att åtrå kommer innan sex så visar resultaten att äldre kvinnor har sex för flera olika anledningar, skriver forskaren Elizabeth Barrett-Connor i studien som publicerades i The American Journal of Medicine, enligt Telegraph.

Högst tillfredsställelse fanns överraskande nog hos de yngsta samt de äldsta kvinnorna.

- Inte nog med att de äldsta kvinnor i studien var de i genomsnitt mest tillfredställda, de som var sexuellt aktiva hade samma orgasmratio som de yngsta i undersökningen, konstaterar forskarkollegan Susan Trompeter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!