Björn ger goda råd till vår läsare.
1 av 4
Björn ger goda råd till vår läsare.
Fina Eric anslöt sig i dag till killpanelen.
2 av 4
Fina Eric anslöt sig i dag till killpanelen.
Snyggot Pascal bloggar på www.nyheter24.se/blogg/pascal.
3 av 4
Snyggot Pascal bloggar på www.nyheter24.se/blogg/pascal.
Världens bästa killpanel.
4 av 4
Världens bästa killpanel.

Läsarfråga: "Jag är kär i min bästa vän"

KILLPANELEN. "Det skär som knivar i mig att behöva upprätthålla detta skådespel." Läsaren är kär i sin bästa vän och Sex & Blandat bad killpanelen att ge sin syn på saken.


Undrar du också över något?

Har du en fråga du behöver få svar på, kanske känns det pinsamt eller dumt att vända sig till någon i din närhet? Var bara lugn, Sex & Blandat hjälper dig. Du kan självklart vara anonym när du mailar dina frågor till Alabama på alabama@nyheter24.se

Fråga:

Jag är en tjej på 21 år och min bästa vän sedan tre år tillbaka är en två år äldre kille. Problemet är att jag är kär i honom.

Vi pratar om allt, men inte detta eftersom jag är livrädd för att det skulle förstöra vår relation. När han pratar om någon tjej gör det så ont i mig. Jag spelar med, ger tips osv. men det skär som knivar i mig att behöva upprätthålla detta skådespel.

När vi träffar varandra, vilket inte är så ofta då avståndet mellan oss är långt, har vi alltid sex och jag undrar, är det bara sex för honom? När jag pratar om killar med honom är han ofta snabb att påpeka om jag är för "bra" för någon etc. Men han känns mer som en "orolig storebror" än svartsjuk. Jag har frågat på skoj, varför inte bara han och jag kan bli tillsammans och han sa att det skulle vara fint, men att vi är ju inte kära i varandra.

Om det finns attraktion och vänskap, hur kan man då inte känna någonting? Jag förstår det inte. Snälla, hjälp mig. Vad ska jag göra?

Killpanelen svarar:

Pascal Engman, Skribent, krönikör och bloggare

Tre år är lång tid. Problemet är att tjejer och killar fungerar olika. Vad som för dig upplevs som attraktion kanske faktiskt bara är just sex för honom.

Antingen tycker jag att du gör slag i sak och berättar för honom vad du känner, eller så försöker du hitta någon annan. Det är ytterst ovanligt att en kille bara vaknar upp efter tre år och plötsligt inser att han är kär i en tjej.

Jag tycker du borde sluta utsätta dig själv för det här och få honom att välja. Och säger han nej så är det bara att gå vidare. Det gör ont men går alltid.

Björn Ehrnberg, Sportjournalist

Han är lika rädd som du är. Om man får tala om män i en extrem stereotyp så vill jag konstatera att män ofta undviker att berätta vad de känner.

Av det jag kan avläsa i din beskrivning, så låter han minst lika kär i dig, som du i honom. Problemet är bara att det som ofta krävs för att känslor verkligen ska få fart är ett slags kontinuerlig närhet. När han inte får det, poppar inte tankarna på känslorna upp i hjärnan. Anledningen till att han säger att du förtjänar bättre, är ett sätt för honom att hålla dig kvar i hans distanserade närhet. Han vill helt enkelt ha dig, men inte på det avståndet. Vem skulle välja ett långdistansförhållande frivilligt? Det är som att inte ha kakan och se den ruttna samtidigt.

Säg vad du känner för honom, han kommer förmodligen inte backa. Att visa sig sårbar är väldigt svårt, men det är förmodligen lättare än att leva med de känslorna du gör nu. Låt det bära eller brista, du vill ju trots allt ha honom mer än som en vän.

Eric Rosén, Nyhetschef Nyheter24

Det vanliga är ju att man säger att det enda sättet är att prata om det. Och det är ju ofta ett skitdåligt svar för det är ju precis det man inte kan göra. Men i det här fallet verkar det ändå som att ni diskuterat en eventuell relation åtminstone lite och då är det kanske lättare att ta upp det igen.

Att han säger att du är "för bra" för en massa killar kan ju tyda på att han faktiskt ser dig just som potentiell flickvän. Att han säger att han inte är kär i dig tyder ju såklart på att han inte ser dig som potentiell flickvän.

Men att ta upp ämnet igen, så avslappnat som möjligt, är ju enda sättet att få veta. Och ovissheten är ju om möjligt ännu värre än att ställa de jobbiga frågorna.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!