Alkohol och fylla kan få dig att göra saker du kanske ångrar senare.
1 av 2
Alkohol och fylla kan få dig att göra saker du kanske ångrar senare. - Foto: Sxc.hu
Vad klassas som otrohet?
2 av 2
Vad klassas som otrohet? - Foto: Sxc.hu

Läsarfråga: Vad är otrohet?

Hur vet man om man har varit otrogen? Var drar man gränsen och vad är egentligen otrohet? Orolig läsare undrar.


Undrar du också över något?

Har du en fråga du behöver få svar på, kanske känns det pinsamt eller dumt att vända sig till någon i din närhet? Var bara lugn, Sex & Blandat hjälper dig. Du kan självklart vara anonym när du mailar dina frågor till Alabama på alabama@nyheter24.se

Fråga:

Hej

Jag förstår att min fråga är lite konstig och svår att svara på men jag undrar ändå - vad klassas som otrohet? Går gränsen vid en kyss eller vad måste man göra för att ha varit otrogen egentligen?

Jag sov hos min killkompis efter en fest för ett tag sen. Vi "gjorde" inget men han höll om mig och hade handen på mitt bröst hela natten. Betyder det att jag har varit otrogen mot min pojkvän?

Svar:

Tjena!

Du har rätt i att det är en svår fråga att svara på. Inte minst då alla tycker olika. De flesta anser kanske att man drar gränsen vid en kyss, eller när man på något vis är fysisk med någon annan än den man är ihop med men jag vet inte alltså. Enligt mig kan man ha varit "otrogen" långt innan man hånglar med någon.

Jag brukar tänka så här. Glöm ordet otrohet, det är så himla laddat. När jag är i en monogam relation med någon brukar jag, ifall jag hamnar i en situation då jag inte vet om det jag gör är ok för min kille eller inte, fundera lite på hur jag hade känt om jag var han. Hur hade jag känt om situationen var omvänd liksom?

Som i ditt fall. När din killkompis har sin hand på ditt bröst kan du i stället för att undra om det är ok eller ej, fundera på hur du hade känt ifall det var din kille som höll sin hand om en annan tjejs bröst. Förstår du? Och om det känns som att ja, det skulle vara lugnt, då gör du i alla fall inte något som du själv inte skulle acceptera att han gjorde.

Därmed inte sagt att din kille automatiskt tycker att det du gjorde är cool, men du kan i alla fall stå för ditt handlande.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad liksom! Ganska enkelt när man tänker efter.

Den här killen tycker förmodligen inte att det hans fru gör är ok. Oops!


Kossan.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!