- Foto: Hanna Fridén

Intervju: Parisa Amiri om att vara ensam oskuld

Parisa Amiri, klubbredaktör, fick höra att hon var både omogen och moraliserande för att hon inte haft sex. ”Som om det vore en jävla prestation med en kuk i en fitta!”


Berättade du för folk att du inte haft din sexdebut?

- Nej, jag upplevde det som skamset. De jag berättade det för var riktigt nedvärderande. "Men lilla gumman, du ska se när du blir stor". Som om det vore en jävla prestation med en kuk i en fitta! Jag valde att hålla det för mig själv.

- Många av tjejerna såg mig som moraliserande, som att jag i min oskuld skulle vara bättre än dem. Killarna var helt oförstående kring hela problematiken och brukade bara säga: "Men gör det då!" och tjata på att få det överstökat.

 

Det låter som en konstig fråga, försök tänka att det inte ligger någon värdering i den från min sida, men fanns det något skäl till varför du väntade?


-Jag var inte den typiska tjej-tjejen när jag var ung, snarare en pojkflicka. Jag kom inte i kontakt med killar jag var intresserad av. Sedan när jag blev äldre blev det en så stor grej av det hela bara för att jag ännu inte haft sex och det hela blåstes ur proportion. Att förlora oskulden blev en jättestor grej och det blev inte lättare i och med att jag skämdes över att fortfarande vara oskuld. Hur säger man det till en kille egentligen?

Hur reagerade killarna du träffade?

-Jag är en sån teaser! Folk skulle veta hur många blue balls jag varit upphov till! Haha, ja, det är klart att de trodde att det skulle bli något, men samtidigt så är inte det där något som förändrades efter min sexdebut heller. Jag är väldigt selektiv med vilka jag är med, tycker inte om one night stands. Jag måste verkligen tända på personen, och då krävs det mer än lite fyllehångel och sedan ligga. Jag är stolt över att jag sätter mina egna gränser.

Är det många som inte är lika selektiva?

-Om en kille säger "Men kom igen då!" så är det ett kvitto på att man har att göra med ett riktigt äckel, men många tjejer faller för den pressen och gör det som killarna förväntar av dem. Jag har fått höra allt mellan att jag ska vara asexuell eller ha några fysiska problem bara för att jag inte velat ligga med någon. Bara för att man inte vill ha dem, sjukt!

 

Hur är det att vara ensam om att inte haft sin sexdebut bland sina vänner? Maila gärna oss, vi vill veta!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!