1 av 2
- Foto: Emily Dahl
2 av 2
- Foto: Emily Dahl

Ge bort en pin up-kalender – Med dig själv!

GODIS. Emily Dahl ville ge en romantisk present till sin kille men tyckte att de vanliga alternativen som choklad, blommor eller för all del – en Clone a Willy var tråkigt och uttjatat. Hon bestämde sig för att bli lite kreativ och ge honom en pinup-kalender med foton av sig själv med olika teman för varje månad.


Sex & Blandat tycker att det var en jättekul idé och vi bestämde oss för att ta reda på hur hon kom på det och hur man kan gå till väga för att skapa sin egen kalender.

- Att tänka ut så överraskande och personliga presenter som möjligt är något av det roligaste jag vet. Sen ville väl min exhibitionistiska sida uttrycka sig också såklart.

- Jag minns inte exakt hur jag kom på idén, bara att jag haft den ett tag. Jag älskar pin up-konst, som den av Gil Elvgren och Alberto Vargas till exempel, så formatet låg när till hands på något sätt.

Här är Emilys guide på hur hon gjorde kalendern för alla som är sugna på att ge en liknande present till sin kärlek.

 

1. Köp en tom kalender. Man kan göra det enklare för sig genom att skicka bilderna direkt till något företag som tillverkar hela kalendern, men då går man miste om allt roligt småpyssel (och förbeställda kalendrar blir sällan särskilt snygga). En kalender på ringpärm med färdigtryckta månader brukar finnas på Granit och pysselaffärer som Panduro.

2. Spåna fram dina teman. ett tema för varje månad.

3. Planera. Utifrån det tema du valt för varje bild, gör upp en lista över den rekvisita och de kläder du kommer behöva. Behöver du till exempel en julgran till decemberbilden kan det vara bra att ha fixat en sådan innan du börjar fotografera. Plastjulgranar och annan rekvisita kan tillverkas för hand om man är pysslig, eller införskaffas i någon av Söders tingeltangelaffärer.

4. Fixa fotograf. Om du är blyg eller känner att bilderna kommer bli väldigt exhibitionistiska så kan du ta dem själv med en kamera med självutlösare, helst med fjärrkontroll så du slipper springa fram och tillbaka. Känner du dig osäker på din förmåga som fotograf, ta hjälp av en kompis!

5. Plåta. Om du inte har tillgång till en studio, fotografera hemma. Se bara till att du har bra ljus, fotografera på dagen nära ett fönster om det går. Och tänk på att en fotografering med tolv olika teman tar tid! Sätt av en dag, ladda kamerabatteriet innan och se till att ha ett extra minneskort till hands.

6. Urval. Hur mycket man vill redigera sina bilder är självklart upp till var och en. Mitt tips är bara att använda ett bra program som t ex Photoshop, och att spara bildfilerna i formatet TIFF, så undviker man enkelt att bilderna blir pixliga. Och kom ihåg: välj inga bilder på dig själv som du inte känner dig bekväm med att andra kommer att se.

7. Framkalla. Snyggast utskrifter får man oftast om kan skriver ut dem hos ett större företag, t ex Crimson, som dessutom kan skicka bilderna direkt hem till dig via post om du inte bor i Stockholm. (Tänk på att bildmåttet du beställer ska matcha hur din redan inköpta kalender ser ut.)

8. Sätt ihop kalendern. Efter att du klistrat in varje bild på rätt månad kan du höja den personliga pysselfaktorn ytterligare genom att t ex fylla i allt från födelsedagar till dagen då ni kysstes första gången. Ju mer detaljerad och genomtänkt en present är, desto roligare.

9. Klart!

 

Emily gillar presenter som betyder något extra och för en närmare sin partner, där man kan drömma och leka.

- Om man har lite mer pengar att lägga så kan en ”låtsa-åka-bort-resa” vara en bra present. Då hyr man ett hotellrum någonstans i sin hemstad och fyller det med alla nödvändigheter enligt temat på ett land, franska ostar och champagne om man vill låtsas befinna sig i Paris till exempel. Sedan spenderar man helgen på det där hotellrummet.

Men hon varnar för Clone-a-willy, ett verktyg som en man kan gjuta av sin penis med och ge bort resultatet som en naturtrogen dildo eller choklad i form av hans penis.

- Alltså Clone-a-Willy-grejen går ju bort, jag har bara hört hemska historier om dem!

 

Emily Dahl är fotograf och bloggare, vill du se mer av hennes fotografi och hennes skildringar av vardagen är det bara att springa på hennes på emilydahl.blogspot.com

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.