- Foto: Wikimedia

Här är allt du behöver för att göra midsommarafton oförglömlig

Snart är det äntligen midsommar igen och i år ser det ut att bli sol. Duka upp långbordet utomhus, häll upp nubben och koka färskpotatisen.


Midsommar är en av Sveriges bästa traditioner! God mat och gott i glasen tillsammans med ett härligt sällskap! Glöm inte att hålla sams bara och drick med måtta så kommer även det här årets upplaga vara perfektion. Klä en midsommarstång och dansa några varv för att motarbeta nubbens effekter på balansen.

1. Jordgubbar

Ingen midsommar utan jordgubbar som man brukar säga. Köp några liter och servera med den godaste gräddglassen du kan hitta. Ingen kommer att bli missnöjd med efterrätten, det är ett som är säkert. Med en jordgubbssnoppare går det fortare att snoppa jordgubbarna och du kan lägga mer tid på annat kul istället, till exempel en extra nubbe! Du hittar jordgubbssnopparen här!

Jordgubbssnoppare

2. Vin att ta med

Om du och dina kompisar går till en allmän midsommarstång är det najs att ha med en liten picknick. Som minst bör ni ta med något att dricka. Vinglas med lock är det perfekta midsommarglaset att ha på en filt medan spelmännen rockar. Wine To Go finns att beställa här!

Plastglas att ta med

3. Belysning

Även om solen håller sig uppe sitt allra längsta på midsommar blir det mörkt till slut. Men, sällskapet är inte nödvändigtvis färdiga att gå in efter mörkrets intåg. Duka upp med levande ljus eller varför inte burkar med solljus som får lysa upp. Du hittar Sun Jar här!

Burk som lyser

4. Nubbe

Drick iskall, riktigt iskall, nubbe till sillen. Om ni ändå dukat upp utomhus kan ni ha nubbeglas i is som smälter. Det blir alltså iskall nubbe och ingen disk. Köp isformarna till Ice Shooters här!.

shotsglas gjorda av is

5. Gräslök

Om du handlar några dagar innan midsommar vill du inte riskera att gräslöken hinner vissna innan gästerna kommer. Köp en Herb Savor Örtforvaring och dina kryddor kommer alltid att hålla i framtiden. Här kan du köpa Herb Savor Örtförvaring.

Herb savor örtförvaring

6. Öl

Räkna ölen som går åt under kvällen och se om ni kan bräcka förra årets ranson. Du hittar Beer Tracker här.

ölöppnare med display

7. Musik

Glöm inte att spela svenska klassiker som Vågorna gungar mig och Sommaren är kort. Om ni behöver sångstöd under midsommarstångsdansen kan ni dra på små grodorna också! Köp Vooni CityRocker här.

Högtalaren Vooni CityRocker

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att det blir fint väder på midsommar i år?
Tack för din röst!