Sommaren är härlig, men det kan vara hårt för ditt hår. Men misströsta inte: Det finns saker du kan göra för att det ska bli glänsande och friskt igen.
Sommaren är härlig, men det kan vara hårt för ditt hår. Men misströsta inte: Det finns saker du kan göra för att det ska bli glänsande och friskt igen. - Foto: Pixabay

5 knep för att rädda sommarhåret

Sommar och sol är ju hur skönt som helst, men det kan vara en katastrof för ditt hår. Här är tipsen som hjälper.


Det finns väl få saker som känns så skönt som att hänga på stranden en riktigt varm och solig dag. Tyvärr så håller oftast ditt hår inte riktigt med, och det kan bli både glanslöst och slitet. Men bara lugn, det finns knep för att rädda dina strån.

Strandår räddning

1.Satsa på ett bra schampo
Grunden för ett hälsosamt hår är ett riktigt bra schampo. Förutom att ett bra schampo skyddar håret mot slitage, så gör det också att du får bättre effekt av dina andra hårprodukter, Vi gillar till exempel Radience schampo från Yves Rocher (just nu endast 34 kronor), som dessutom är snällt mot miljön.

Tips! Vara noga när du fördelar schampot över huvudet. Om du alltid missar ett område, exempelvis nacken, är det lätt att de byggs upp slaggprodukter där. Extra viktigt för dig med tjockt hår.


2. Vårda med inpackning
En riktigt bra inpackning är även det ett måste. Vi gillar särskilt de här två: The Cure från Löwengrip Care & Color och Nutri-Repair Mask från Yves Rocher.
Det brukar vara lagom att göra en inpackning ungefär en gång i veckan, men när håret haft det lite extra jobbigt kan du unna dig en extra.

Lanza Silk Serum

3. Ge näring och glans
Är håret frissigt och torrt efter sol och bad? Då kan ett serum hjälpa. Förutom att det ger glans och håller småstrån på plats, är det även vårdande. Testa till exempel Healing Strenght Silk Serum från Lanza. Som inte bara gör håret mjukt och glänsande, utan också gör att det torkar mer än dubbelt så snabbt. Hur coolt som helst!


4. Boosta testarna
Det är lätt att håret känns lite platt och trist efter en dag ute i värmen. Men med en volymspray fixar du lyftet på nolltid. Spraya lite mellan stranden och festen och du är redo. Ju närmare rötterna du sprayar desto mer lyft får du. Vi älskar Botanical Expertise från Yves Rocher som ger riktig va-va-voom effekt. Extra plus för att det kostar under hundralappen.


5. Olja loss
När ditt hår behöver en riktigt boost är arganolja räddaren. Ett märke som bland annat hyllats av kändisar som Charlize Theron och Taylor Swift är Moroccan Argan Oil. Deras produkter är ekologiska och innehåller massa nyttigheter för ditt hår. Klassikern är håroljan, som du shoppar här! En annan bra produkt, som dessutom bara kostar 79 kronor, är ett schampoo från samma märke. Det hittar du här.

Ge dig nu ut och riktigt njut av sommaren!

Men det finns mer du kan göra för att få den ultimata sommaren. Här hittar du exempelvis allt du behöver för ett riktigt bra strandhäng. Om du i stället ska ut och resa, får du massa bra tips här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!