Små saker som gör ditt liv så mycket lyxigare

Man kanske inte har råd att köpa det bästa av allt, men se till att skaffa de saker där kvalitet faktiskt har betydelse.


Vad som känns lite extra lyxigt varierar från person till person, och du kommer antagligen inte behöva eller vilja ha allt på den här listan. Men, och det är ett stort men, när du har precis den där saken som gör det vanliga lite härligare fattar du hur viktigt lite lyx faktiskt kan vara.

1. Champagneglas, och bubbel att ha i

Coupeglas, Lagerhaus

Ärligt – få saker har så hög lyxfaktor som ett par retrosnygga champagneglas.

Det är ju självklart en smaksak, men personligen tycker jag att de äldre champagnecoupe-glasen är finare än de nyare flöjterna – mer gamla Hollywood än Wall Street på åttiotalet, liksom.

Drick med fördel något pärlande i dem, som Champis eller prisvärt bubbel. Eller varför inte frukostjuicen?

Köp coupeglasen från Lagerhaus.

2. Bra, och snygga, lakan

Linnelakan, Ellos

Lakan känns som en sån där typiskt onödig sak att lägga mycket pengar på men när du väl börjat sova i bättre lakan finns det ingen återvändo. Det är helt enkelt värt att lägga lite extra pengar på lakan som inte river dig, tappar färg eller helt enkelt är fula.

Dessutom: Tvätta dem lite oftare än vad du egentligen orkar. Inga lakan, hur dyra de än är, känns lyxiga när de börjar bli lite sunkiga.

Köp ett par riktigt snygga linnelakan från Ellos.

3. En snajdig morgonrock

Morgonrock, Boozt

Man måste ju kunna ta det lugnt ibland, och vilket söndagsslappt häng som helst kommer att kännas lite fancy med en riktigt classy morgonrock. Om den dessutom är i hundra procent linne, så kan det ju inte bli bättre.

Köp morgonrocken, som finns i vitt och grått, hos Boozt för 1590 kronor.

4. Ett exklusivt doftljus


Alla vill ha ett hem som doftar gott, men om du snålar på dina doftljus är det stor risk att att ditt hem i stället luktar billigt sköljmedel och offentlig toalett.

Satsa på en doft som passar dig, men lavendel, citrus eller det här, med lukt av linne som torkar i sommarsolen, funkar alltid.

5. En lyxig ansiktsmask

Ansiktsmask Shiseido, Grand Parfymeri

Det tillhör vanlig artighet att hålla sig ren och fräsch, och de flesta vill nog se rätt prydliga ut. Det finns helt enkelt en hel del skönhetsprodukter som är mer eller mindre tvingade på dig. En ansiktsmask, och särskilt en som är lite dyrare, är en helt annan sak.

Ansiktsmasken är en lyxprodukt, nåt du använder för att ta hand om dig själv lite extra. Att du dessutom kan använda den samtidigt som du tittar på skräp-tv är ju ett extra plus.

Shiseido Firming Massage Mask är underbart skön, doftar gott och är förvånansvärt dryg. Dessutom blir din hy underbar. En bra investering, helt enkelt.

Köp masken från Shiseido här, för 520 kronor.

6. Snygga underkläder, bara för dig


Sann vardagslyx handlar om de små sakerna som kanske bara du märker. Att ha på sig mer exklusiva underkläder än dem du köper i förbifarten på valfritt köpcentrum är precis en sådan grej.

Just nu är det här snygga setet från Björn Borg dessutom på rea, så det är bara att passa på.

Kolla in alla snygga underkläder som Nelly har rea på just nu.

7. Riktigt bra hörlurar

Hörlurar, Teknikmagasiet

Om du inte tycker att det är viktigt med bra hörlurar, är det för att du aldrig upplevt själv vilken skillnad det gör. Och om du, som många andra, spenderar timmar varje dag med dina hörlurar så inser du snabbt att de verkligen är värda att lägga lite extra pengar på.

Du hittar lurarna från AKG här. Du kommer inte att ångra dig.

8. Bra skor varken går sönder eller tar sönder dina stackars fötter

Lite högre kvalitet på dina skor kommer betyda mycket högre kvalitet i ditt liv. Satsa på ett par skor i rikitgt läder och bli förvånad över hur mycket bättre de håller än de fuskmaterial du brukar köpa.

Att dyrare skor ofta är skönare, mjukare och bättre byggda (vilket betyder mindre skavsår) än billiga är ett annat plus.

Boots Vagabond, Boozt

Inget är mer klassiskt är ett par snygga boots. Köp dem här, från Vagabond.

9. Köp de billigaste sakerna från dyra märken

Modevisning

Om du älskar mode och börjar dregla vid tanken på alla vackra designerplagg som finns, men gråter av tanken på deras pris, är det här tipset för dig.

Du kanske inte har råd med galaklänningen, den exklusiva kappan eller något av plaggen du sett från din favorits visningar. Däremot så kan du ha råd med annat som de har gjort, och då särskilt accessoarer.

Ett bra köp är exempelvis de här solglasögonen från Alexander McQueen.

Hitta ditt drömmärke till bra pris hos Boozt.com.

10. Bästa tipset av alla: Skaffa en eltandborste!

Eltandborste Philips, Lyko

Du borstar tänderna fler gånger om dagen, så varför inte göra en ganska tråkig syssla mycket trevligare? Skillnaden i renhet med en eltandborste och en vanlig är faktiskt helt enorm.

Och med riktigt fräscha tänder är det mycket lättare att möta dagen med ett leende.

Köp lyxborsten från Philips här.


Det är inte direkt billiga saker på den här listan, men vilket pris kan man egentligen sätta på en riktigt rejäl guldkant? Hoppas att du hittat en riktig favorit, som gör ditt vardagsliv enklare.

Här kan du hitta höstens hetaste sko, Nike Roshe One, till halva priset mot i butik. Bra va? Och här är prylarna du verkligen behöver nu i oktober.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visst förtjänar du vardagslyx?
Tack för din röst!