- Foto: Shutterstock

13 billiga skönhetsprodukter som räddar dig i fattiga januari

Känns det som att det är långt till lönen? Vilken tur att bra produkter inte behöver vara dyra!


Januari är årets fattigaste månad, så vi är nog många som håller lite extra i slantarna just nu. Men om badrumsskåpet ekar lika tomt som bankkontot så måste det ju fyllas på. Vi har därför samlat de allra bästa budgetprodukterna. De är riktigt strålande bra, men kostar alla under 150 kronor.

1. Kokosolja

Man ska inte leka med maten, men kokosolja har faktiskt massor av bra egenskaper förutom att det smakar gott och är hyfsat nyttigt. Faktum är att det är en riktig multiprodukt, som kan användas på såväl håret som huden och om du mixar det med lite socker får du en grym scrub.


Kokosolja är alltså som en helt badrumsskåp i en enda burk, och dessutom är det hur bililigt som helst. Du kan köpa en halvliter för 68 kronor!

2. HTH Bodylotion

En riktig klassiker som verkligen håller. HTH Bodylotion är särskilt bra nu på vintern, när många av oss blir lite extra torra. Det här verkligen en lotion som gör dig riktigt mjuk.

Jämför pris på HTH Bodylotion här.

3. Micellar Water från Garnier

Det här är en så bra produkt! Tänk ett ansiktsvatten, som även funkar som ansiktsrengöring. Micellerna löser upp allt smink, fett och smuts och lämnar huden så där riktigt ren.

Det har länge funnits en massa svindyra micellar-produkter, men den här från Garnier blir din för en spottstyver.

4. Paula's Choice exfolierande lösning med BHA-syra

BHA-syra är en riktig superingrediens, och ingen gör det bättre än Paula's Choice. Syran exfolierar varsamt huden och motverkar finnar och pormaskar.

Det här är en riktig dunderkur för dig med problemhy, eftersom syran funkar extra bra på hud som krånglar lite. Läs mer om produkten här.

5. Matt läppstift från NYX

Få saker gör så stor skillnad som att sätta på lite härligt läppstift, och inget är tjusigare än ett som både har härlig färg och en snygg, matt finish.

Men matta läppstift kan göra din läppar torra som fnöske. Men NYX har lyckats hitta den perfekta balansen med sin Soft Matte Lip Cream – riktigt snyggt och dessutom underbart att ha på läpparna. Dessutom är det nästan pinsamt billigt.


Produkten, som är som ett mellanting mellan stift och tint, finns i massor av fina nyanser. Hitta din favorit här.

6. NYX concealer för mörka ringar

Nästa punkt är även den från NYX, som gör många billiga och bra produkter. Deras Dark Circle Concealer döljer mörka ringar under ögonen, så att du ser piggare ut än vad du egentligen är.


Shoppa den för under hundringen här.

7. CC Cream från Lumene

Det här är verkligen en produkt som älskas av de som provat den. Krämen har sex funktioner i ett, och ger en bra bas samtidigt som den vårdar och skyddar mot solen. Bra va?


Fynda Lumenes superprodukt från 143 kronor.

8. Miniparfym från Rituals

Du får ofta vad du betalar för, när det gäller parfym. Billiga dofter luktar ofta just billigt, och vem vill gå runt och lukta rengöringsmedel eller doftljus? Så om du inte vill kompromissa, trots att kassan är skral, är svaret miniflaskor. Rituals gör det kanske bättre än alla andra.


De gör många bra dofter, både maskulina och feminina, men vår favorit är deras ljuvliga Eau Des Indes. Som alla miniflaskorna kostar den bara en hundring.

Se alla deras miniflaskor här.

9. Loreal Voluminous Mascara

Mascara är en sån där produkt där du uppmanas att köpa dyrare varianter, för att de är så mycket bättre. Men, om du gör lite research kan du hitta billigare alternativ som är minst lika bra.

En av de allra mest hyllade mascarorna är Diorshow från Dior, men många skönhetsjunkies menar att den mer ödmjuka (och billiga) Voluminous från L'Oreal är minst lika bra. Dessutom kostar den ungefär en tredjedel av priset för Dior-mascaran.


Jämför mascarorna här.

10. Primer från Milani

En skillnad mellan dyra och billiga ögonskuggor är att billigare har mindre pigment och ofta sitter sämre. Men om du använder en bra primer,så ser du till att få ut det mesta även ur de där skuggorna du köpte ur reakorgen.


Milani gör en primer som får din ögonmejk att sitta som berget. Dessutom kan du just nu fynda den för under hundringen.

11. ELF Studio EyeBrow Kit

Om du är en sådan som spenderar massor av tid och pengar på dina bryn, kommer ögonbrynskittet från ELF vara en sann räddare. Den lilla dosan innehåller ett ögonbrynsvax och en skugga, som tillsammans kommer ger dig bästa brynen någonsin.


Det bästa? Det kostar bara 50 spänn.

12. Revlon Concealer Stick

Fixa alla små ojämnheter med Revlons praktiska concealerstift. Formulan är härligt krämig, vilket gör att den döljer utan att bli kakig. Var bara noga med att köpa rätt ton!


Köp stiftet här!

13. Multifunktionella Witch Hazel

Witch Hazel, eller trollhassel på svenska, är en riktig superingrediens. Den stramar upp huden och gör den len och återfuktad, och det är därför det ofta är en ingrediens i riktigt dyra produkter. Självklart är det därför smartare att köpa ren trollhassel, som dessutom är mycket billigare.


Fynda en flaska Witch Hazel här. Använd den som ett ansiktsvatten efter rengöring, för att få finare och fastare hy.

Detta är en kommersiell artikel. Det innebär att ämnet, produkterna och innehållet är valt och skrivet av en av våra shoppingredaktörer, men att den innehåller kommersiella länkar till en eller flera av våra partners.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det lite knapert just nu?
Tack för din röst!