Tjej med svamp i handen, blomma
Ekologisk hudvård, som toppar listorna just nu!

13 miljövänliga skönhetsprodukter du borde ha i badrumsskåpet

Rena samvetet och uppdatera badrumsskåpet! Här är en lista med tips på ekologisk och naturlig hudvård, hårvård och makeup.


Vi vill ju gärna vara så snälla vi kan mot naturen och något man kan göra är att börja använda snäll hudvård och snällt smink. Då ska man leta efter hudvård som är antingen ekologisk eller naturlig. Skillnaden på dessa två begrepp är att det som är naturligt är det som helt enkelt finns naturligt i naturen och som man inte har bearbetat kemiskt. Det som är ekologiskt är odlat, men utan kemiska bekämpningsmedel eller andra otrevligheter.

Det är en snårig djungel så man får läsa ordentligt på innehållsförteckningarna, men här har vi i alla fall plockat ihop ett gäng med riktigt bra produkter.

MandeloljaMandelolja är en riktigt bra och skonsam sminkborttagning som också fungerar mjukgörande. Grym för till exempel torra nagelband och ett plus är att den kostar under 50-lappen.

RMS Beauty

Sminkmärket RMS Beauty har ekologiskt smink som även är bra för huden. De har bland annat ett kombinerat läppbalsam och rouge i krämig konsistens, en highlighter som är skimrande och ger glow utan att vara glittrig och två olika mascaror med mineralpigment. Pudret Un Powder är ett ljusreflekterande puder som fixerar sminket och gör hyn superlen.

Här hittar du fler av RMS Beautys produkter.

Maria Nila

Maria Nila kallar sig inte för ett ekologiskt märke men deras produkter är helt veganska och cruelty-free, alltså innehåller de varken ingredienser som kommer från djur eller som testats på djur. Det är närproducerat och de flesta produkterna är fria från både sulfater och parabener.

Här hittar du alla Maria Nilas produkter till bäst pris.

Björk & Berries

Ett svenskt märke som producerar sina produkter i Sverige, med minst 95 procent naturliga ingredienser. De har bland annat det här serumet, Skin Awakening C-serum, med massa c-vitamin som stimulerar hudens kollagen och gör den glowig och fuktbombad. Ansiktskrämen Forest Extract Moisturiser med hyaluronsyra och skogsextrakt stimulerar blodcirkulationen och cellförnyelsen och återfuktar huden ordentligt.

Här hittar du fler av Björk & Berries produkter.

Dr. Bronner's


Märket Dr. Bronner's har ungefär alla bra certifieringar som man kan ha, från fairtrade till cruelty-free. Förpackningarna är dessutom tillverkade av 100 procent återvunnet material. Deras tvålar finns med olika dofter, går att använda på hela kroppen och innehåller en härlig mix av bland annat kokosolja, hampaolja och jojoba.

Shoppa Dr. Bronner's här.

Biolage R.A.W.

De här hårprodukterna har inte bara härliga förpackningar som ser ut som lite som nyttiga smoothies, de är också gjorda av upp till 100 procent naturliga ingredienser. Förutom schampon och balsam har de lermasker för håret, till exempel denna vårdande med honung och kaolinlera.

Här hittar du alla Biolage R.A.W.s produkter.

Dr. Hauschka

Den här rengöringen från Dr. Hauschka rengör porerna på djupet och minskar även ner porstorleken genom att lyfta bort döda hudceller. Den är mild och passar alla hudtyper och du hittar den här för 99 kr.

Här hittar du alla Dr. Hauschkas produkter.

Naturlig deo

Den första / Den andra

De här veganska deodoranterna innehåller inte aluminium eller alkohol och är därför riktigt snälla både mot dig och miljön. Här hittar du en med doft av grapefrukt och här en med kokosdoft.

Weleda

Majoriteten av Weledas produkter är naturliga/ekologiska och märket har både hudvård och hårvård. Bland de populäraste hittar vi denna olja som ska förebygga celluliter med hjälp av bland annat björklövsextrakt som verkar renande och ökar elasticiteten i huden.

Här hittar du fler produkter från Weleda.

Little Ondine

Little Ondine är ett nagellack som består av naturligt harts, organiska färgämnen och vatten. Tack vare att de är vattenbaserade istället för lösningsbaserade, vilket de flesta andra nagellack är, behöver du inte använda en remover för att ta bort nagellacket. Istället peelar du enkelt av det, vilket är mycket skonsammare för nagel och nagelband. Lacket ska sitta i ungefär en vecka och de har även tagit fram ett bas- och topplack.

Du kan läsa mer och köpa produkterna här.

Bareminerals

Bareminerals är ett sminkmärke vars produkter är gjorda av 100 procent naturliga mineraler vilket gör att de även är vårdande. Man ska ju egentligen aldrig sova med smink, men de här produkterna är så rena att det faktiskt inte är något fara att göra det ibland. Här hittar du det billigaste priset på deras klassiska foundation.

Här hittar du hela sortimentet.

Hurraw

Det här veganska läppbalsamet finns i massor av dofter; från grapefrukt och grönt te till kokos och choklad.

Pai

Ekologiska märket Pai har bland annat detta lugnande serum som passar bra för problemhy. Det reducerar glans och tilltäppta porer, vilket ger en klarare och jämnare hy. Rengöringen med camelliaolja och ros passar känslig och torr hy och håller den mjuk och återfuktad.

Här hittar du alla Pais produkter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!