Här är Adidas Ultra Boost X – löparskor utvecklade för tjejer

Det finns olika typer av löparskor – och nu har Adidas tagit fram en för tjejer. Men vad är det som är speciellt med Ultra Boost X egentligen?


Adidas är kända för sina träningskläder och skor – och nyligen släpptes deras uppdaterade version av Ultra Boost, den här gången speciellt anpassade för kvinnliga löpare. 

De har undersökt kvinnors löpsteg och sätten de rör sig under ett träningspass. Den nya skon – som heter Ultra Boost X – ger spänst i steget och bästa möjliga support. Det som är nytt är alltså en sko som är speciellt framtagna för tjejer.

Ultra Boost X är designad för att följa foten genom hela löpsteget. Ovandelen är gjord i Adidas Primeknit, som bekvämt håller om foten och påminner lite om en strumpa. Undersidan och sulan anpassar sig efter hur din fot nuddar marken, och böjer sig därefter. Ju mer energi du ger i ditt språng, ju mer energi ska skorna ge tillbaka. Grymt bra grepp på torrt som vått underlag.

Skorna är perfekta för dem med ett neutralt löpsteg. Komfort och bra andningsförmåga summerar verkligen de här dojorna. De finns att klicka hem från 1 700 kronor.

Löparskorna finns i flera olika färger, men är riktigt populära i vitt – trots att de som alla vita skor blir smutsiga fort.  

Skon har alltså samma kvalitéer som den föregående modellen – men är som sagt framtagen för kvinnliga löpare. Grymt bra för de som springer ofta, och fungerar till långdistans som marathon. Definitivt värt ett köp – du kan kolla in dem noggrannare här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!