Justin Salmons kvitteringsmål i 1-1-matchen mellan Degerfors och Norrköping.
Justin Salmons kvitteringsmål i 1-1-matchen mellan Degerfors och Norrköping. - Foto: TT

Degerfors hjälte minns inget

Degerfors fick en ny mardrömsstart men kvitteringen kom till slut.Justin Salmon offrade sig, nickade in 1-1 mot Norrköping – och knockades.Han minns ingenting, säger Degerfors tränare Andreas Holmberg.


Degerfors räddade en poäng på tilläggstid mot Norrköping i fotbollsallsvenskan, men det var inte bara glada miner efteråt.

Dels för att nästjumbon behöver mer än så – men mest för att Justin Salmon mådde riktigt dåligt.

Samtidigt som mittfältaren nickade in 1-1 i den 94:e minuten skallade han ihop med Norrköpingsförsvararen och 1–0-skytten Viktor Agardius.

Salmon knockades och fick bäras av planen.

— Läget är inte jättebra. Han är groggy, men de har gjort bedömningen att inte köra honom till sjukhus, säger tränaren Andreas Holmberg.

"Rättvist"

Degerfors dominerade matchen totalt i andra halvlek. Mot den bakgrunden var kvitteringen logisk.

— Rättvist. Vi borde ha fått in bollen tidigare. Jag tycker att vi förtjänar mer än en poäng men är glad över att vi i alla fall gör 1–1, säger mittbacken Sebastian Ohlsson.

Att det inte blev mer än en poäng var en följd av ännu ett tidigt misstag. För nionde gången den här säsongen släppte Degerfors – som gjort totalt tio mål – in ett mål under matchens första 15 minuter.

Andramålvakten Jeffrey Gal, som gjorde årets första match från start då Alfie Whiteman inte kunnat träna för fullt under veckan, tvingades plocka bollen ur nätmaskorna redan efter fem minuter.

Jonathan Levis högerhörna studsade genom hela straffområdet till vänsterbacken Agardius, som placerade in 1-0 för Norrköping.

— En dålig vana. Jag vet inte vad det är men det kan inte vara otur i varje match. Det såg knepigt ut, säger Sebastian Ohlsson.

”Ett kliv uppåt”

Trots poängbehovet placerade Degerfors tränarduo Holmberg och Tobias Solberg lagets bästa målskytt på bänken. Abdelrahman Saidi ryktas vara på väg till Hammarby, något som Solberg halvt om halvt bekräftade i Discoverys tv-sändning.

Saidi gick ett steg längre.

— Det känns bra att ta ett kliv uppåt. Samtidigt är det tråkigt att lämna Degerfors. Det var jobbigt att inte spela men det är tränarnas beslut, säger forwarden som gjort fem allsvenska mål i år.

Norrköping kom till Stora Valla utan huvudskadade Christoffer Nyman och med fyra raka matcher utan seger. Efter 1-0-målet, och särskilt i andra halvlek, var det tydligt hur mycket laget längtar efter tre poäng.

All fokus lades på försvarsspelet.

— Jag är skitstolt över hur vi sprang för varandra och om vi hade vunnit hade jag varit skitglad. Men vi måste titta oss själva i spegeln för det var inte så här vi hade tänkt oss att det skulle se ut, säger Jonathan Levi.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!