Det blev oavgjort i söndagens Stockholmsderby.
Det blev oavgjort i söndagens Stockholmsderby. - Foto: TT

Oavgjort i Stockholmsderbyt: "Väldigt ledsna"

Besviket i Hammarby och besviket i Djurgården.Efter 0–0 i Stockholmsderbyt har nu Häcken chansen att öka avståndet i den allsvenska toppen.Killarna var väldigt ledsna över en poäng i dag, säger Hammarbys tränare Marti Cifuentes.

Det var ett rivalmöte som hade potentialen att sätta en rejäl prägel på det allsvenska guldracet.

Vid seger kunde Djurgården skapa ännu större avstånd till Hammarby. Hammarby kunde i sin tur närma sig det absoluta toppskiktet ännu mer vid tre poäng.

Det blev varken eller.

Efter 90 intensiva men mållösa derbyminuter, där elva minuters tilläggstid lades till i andra halvlek, kunde både Hammarby och Djurgården med besvikna miner konstatera att man fick dela på poängen.

— Killarna var väldigt ledsna över en poäng, men det visar vår ambition. Vi spelar mot ett bra lag och får fortsätta pusha, säger Marti Cifuentes.

0–0 gör att det fortsatt skiljer fyra poäng mellan rivalerna.

— Det är en ärlig och tuff match som slutar med att vi åker hem med en poäng. Det är klart att vi är besvikna över det men det känns ganska logiskt när man reflekterar över matchen, säger Djurgårdskaptenen Magnus Eriksson.

Stolpträff

Inledningsvis var det hemmalaget Hammarby som tog kommandot. Nära var man också, framför allt genom Nahir Besara.

I nionde minuten blev Besara serverad av Mohanad Jeazhe strax utanför straffområdeslinjen och sköt i stolpen. Returen studsade ut till Veton Berisha men Jacob Widell Zetterström stod för en viktig räddning när han styrde ut bollen till hörna.

Djurgården hade det något svårare än Hammarby att komma till farligheter i första halvlek och unge målvakten Oliver Dovin testades inte alltför mycket under matchens första 45 minuter.

Efter en trögare start kom Djurgården in alltmer i matchen, men det var Hammarby som hade de farligaste lägena.

Hammarbys centrala anfallare, Veton Berisha, hade stuckit i djupled en hel del under matchen och i 81:a minuten fick han sitt bästa läge. Norrmannen stack i väg, blev fri, men fick se Widell Zetterström rädda avslutet.

"Jävligt surt"

Några minuter senare hade Hammarby en boll över mållinjen när Jeppe Andersen nickade, men dansken bedömdes vara offside.

— Jag nickar in den och så ser man att flaggan är uppe. Jävligt surt. Jag har sett den i efterhand och det är millimeter om jag är offside, säger Andersen.

Hammarby var det lag som tryckte på mest offensivt i slutet av matchen, men det blev ett Stockholmsderby utan mål.

Hammarbys lagkapten Darijan Bojanic ansåg att Hammarby borde känna sig mer missnöjda än Djurgården.

— Ja, med tanke på alla lägen vi har för att kunna göra mål, säger han.

0–0 gör att Djurgården går upp i tabelltopp på 45 poäng tack vare bättre målskillnad än Häcken. Häcken, som har en match mindre spelad och är på samma poäng, spelar borta mot Kalmar under måndagen och tar vid oavgjort eller seger tillbaka serieledningen.

Hammarby är fyra poäng bakom med åtta omgångar kvar att spela.