Rögles Brady Ferguson. Arkivbild.
Rögles Brady Ferguson. Arkivbild. - Foto: TT

Ferguson: "En viktig seger för oss"

Efter tre raka förluster kom till slut en fullpoängare.En efterlängtad sådan.Det här var en viktig seger för oss, säger Brady Ferguson till C More, efter Rögles 2–1 mot Brynäs.

Resultatraden har inte varit särskilt glimrande: 0–3 mot Leksand borta, 2–4 Oskarshamn hemma och 5–6, efter straffar, Oskarshamn borta.

Och det är bara på de senaste tre matcherna.

Sett över säsongen har det mesta varit tungt för klubben från Ängelholm, vilket innebär att de numera är ett bottenlag i SHL.

Frågan är om det kan ha vänt nu, i och med Rögles sena avgörande borta mot Brynäs.

Ferguson avgjorde

Brady Ferguson, som avgjorde med 3.46 minuter kvar av tredje perioden, är i alla fall inne på att det var en betydelsefull och skön seger inför det stundade landslagsuppehållet.

— Det känns riktigt bra. Det var en bra seger för oss. Det är skönt att ha poängen med oss på bussresan hem, säger Brady Ferguson till C More.

— Det var en väldigt viktig match för oss då vi förlorat tre på raken. Vi har bra energi i omklädningsrummet, alla håller ihop. Det blir ett bra uppehåll nu och sedan är det bara tillbaka till jobbet.

När Rögles spelare gör sig redo för återstarten, då blir det med en trupp som har fått förstärkning.

För att få mer stabilitet framgent har klubben valt att plocka in tjeckiske backen Lukas Klok för resten av säsongen.

"Det är en meriterad back med offensiva kvaliteter och bra defensivt spel som kommer tillföra spets till vår backuppsättning", säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressmeddelande.

27-åringen kommer närmast från spel i Arizonas organisation, där han fick spela fyra matcher i AHL-laget Tuscon.

Klok ansluter under nästa vecka.

HV:s förlustsvit förlängd

Sent avgörande blev det även i Malmö, där gästande Timrå vann med 3–2 efter Anton Landers avgörande 17.12 minuter in i tredje perioden.

Nederlaget var Malmös sjunde raka på hemmaplan.

HV71:s återkomst till SHL har inte blivit som man hoppats. I matchen mot tabelltvåan Färjestad kom lagets tolfte förlust för säsongen.

HV inledde matchen starkt och hade ledningen en bra bit in i den tredje perioden. Då kom Färjestads vändning.

Inom loppet av tio minuter hade Karlstad-laget vänt underläge 1–2 till seger 3–2 efter att Victor Ejdsell satt en straff med två och en halv minut kvar.

— Det är kul, man ska vara med och bidra offensivt, det är därför jag är här. Ejdsell är bra på straffar och det är bättre att han får kliva fram. Det är ingen bra match från vår sida och det ser ut som vi är trötta, men vi hittar ändå ett sätt att vinna säger Färjestads Marcus Nilsson till C More.

Luleå fick en drömstart hemma mot Örebro med Linus Fröbergs 1–0 efter bara 1.17 minuter – och vann till slut med 4–1.

Dagens mest målrika match blev det när Linköping åkte på besök i Oskarshamn. Efter en svängig match kunde gästerna åka hem med en 5–4-seger i bagaget.