Cristiano Ronaldo bredvid Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag (till höger). Arkivbild.
Cristiano Ronaldo bredvid Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag (till höger). Arkivbild. - Foto: TT

United bryter tystnaden efter Ronaldos kritik

Cristiano Ronaldo, 37, svingar ordentligt mot Manchester United och tränaren Erik ten Hag.Nu bryter Premier League-klubben tystnaden och kommenterar portugisens uttalanden."Vårt fokus ligger fortsatt på förberedelser inför den andra delen av säsongen", skriver United.


Sent på söndagskvällen släppte talkshowen "Piers Morgan Uncensored", som sänds i sin helhet på onsdag och torsdag, en 90 minuter lång intervju med Ronaldo där portugisen inte höll tillbaka med sina åsikter.

Bland annat går 37-åringen hårt åt tränaren Erik ten Hag.

— Jag har ingen respekt för honom, för han visar ingen respekt för mig. Om du inte visar mig respekt, kommer jag aldrig att visa dig respekt tillbaka, säger Ronaldo som även berättar att han vill att supportrarna ska få veta sanningen.

Sedan dess har Manchester United varit tyst – men nu kommer den engelska storklubben med ett officiellt uttalande.

Överväger påföljder

"Vårt fokus är fortsatt på förberedelser inför den andra delen av säsongen samt att fortsätta bygga tron och samhörigheten mellan spelarna, managern, personalen och fansen", skriver United på sin hemsida och avslutar med:

"Klubben kommer att överväga en respons när all fakta ligger på bordet."

Kontraktet löper ut i juni

Liverpool-legendaren Jamie Carragher, som i dag är expert på Sky Sports, skriver följande på Twitter :

"99 procent av United-fansen kommer vara på ten Hags sida, vilket visar hur dåligt Ronaldo har hanterat det här".

Enligt lokaltidningen Manchester Evening News backar just supportrarna ten Hag då de anser att klubben alltid är större än spelaren – oavsett vem personen är.

Intervjun med Ronaldo släpptes timmar efter Manchester Uniteds 2–1-seger mot Fulham – sista matchen före VM-uppehållet – där portugisen inte ens var med i truppen.

Ronaldo har stundtals varit petad den här säsongen och för en månad sedan, i mötet med Tottenham i ligan, vägrade portugisen att bytas in i slutminuterna utan gick i stället mot omklädningsrummet.

37-åringens kontrakt med United sträcker sig säsongen ut, men efter den uppmärksammade intervjun är det nu få som tror att han kommer att återvända till Premier League-giganten efter VM i Qatar.

TT
/
/
/
ALS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!