Inför den andra perioden av torsdagens SHL-matcher hölls en tyst minut för Börje Salming. Bilden är tagen i första periodpausen mellan Leksand och Brynäs.
Inför den andra perioden av torsdagens SHL-matcher hölls en tyst minut för Börje Salming. Bilden är tagen i första periodpausen mellan Leksand och Brynäs. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Börje Salming ska hyllas stort i helgens SHL-matcher

Börje Salmings död har skakat om ishockeyvärlden.I helgens SHL-matcher väntar en hyllningsminut i alla arenor. Det kommer vara ceremonier i hockeyallsvenskan och SDHL också, säger SHL:s kommunikationschef Johanna Alba.


För en vecka sedan meddelade SHL att ligan, tillsammans med hockeyallsvenskan och SDHL, beslutat att vika omgång 21 för att hylla Börje Salming och uppmärksamma hans ALS-stiftelse.

I och med torsdagens besked om Salmings död har SHL nu tänkt om.

— Vi hade tyst minut i går (inför den andra perioderna i SHL-matcherna), nu kommer vi ha en hyllningsminut i stället med en ovation till Börje, säger SHL:s vd Jenny Silfverstrand och fortsätter:

— Tillsammans med hockeyallsvenskan och SDHL kommer vi skänka 1 000 kr per mål som görs i omgång 21 till Börje Salmings ALS-stiftelse.

Spelarna ska spela i Börjes tröjnummer

Johanna Alba är kommunikationschef på SHL:

— Tillsammans med hockeyallsvenskan och SDHL hade vi planerat omgång 21 sedan länge tillbaka, men nu ställer vi om lite. Vi kommer ha en hyllningsvideo med gemensam applåd och det kommer bli ceremonier i samtliga matcher, säger Alba.

Salming bar tröjnummer 21 under många år i karriären.

— Spelarna kommer att spela med klistermärken som det står 21 på, vi kommer ha speciellt framtagna puckar som kommer auktioneras ut till förmån för stiftelsen.

Alba berömmer SHL-klubbarna för hur de hanterade den tysta minuter i torsdagens matcher:

— Klubbarna var fantastiska och gjorde det väldigt värdigt i arenorna.

Börje Salming blev 71 år gammal.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!