Bruno Fernandes var inte nöjd med domarinsatsen i kvartsfinalen mot Marocko.
Bruno Fernandes var inte nöjd med domarinsatsen i kvartsfinalen mot Marocko. - Foto: TT

Portugals domarraseri: "Kan dra åt helvete"

Portugal fick packa väskorna efter 0–1-förlust i VM-kvartsfinalen mot Marocko.Var felet låg? Tveklöst hos den argentinske domaren Facundo Tello.Åtminstone om du frågar de portugisiska spelarna.Domarna kan kan dra åt helvete, rasar Bruno Fernandes.


Veteranbacken Pepe, 39, ifrågasätter starkt valet av en argentinsk domare – då Argentina redan är klart för semifinal.

— Det är oacceptabelt att argentinsk domare dömer vår match. Efter vad som hände i går, med (Lionel) Messis prat och allt argentinskt prat så var det verkligen väldigt märkligt, säger han enligt The Athletic.

Pepe anspelar på den domarkritik som framfördes av Argentinas storstjärna Lionel Messi under fredagen efter det stökiga kvartsfinalmötet mot Nederländerna.

39-åringen är även djupt missnöjd med antalet stopptidsminuter som lades till i andra halvlek.

— Deras målvakt låg ner hela tiden och vi fick bara åtta minuters tillägg. Efter vad jag såg i dag kan de lika gärna ge titeln till Argentina nu.

"Vill få ut oss"

Manchester Unitedstjärnan Bruno Fernandes är inte mindre kritisk än sin landsman.

— Jag vet inte om de vill ge pokalen till Argentina. Jag bryr mig inte, jag kommer säga vad jag vill och de (domarna) kan dra åt helvete, dundrar Fernandes.

Att Facundo Tello härstammar från Argentina stör även Fernandes.

— Det är väldigt märkligt att en domare från ett lag som fortfarande är kvar i turneringen tillåts döma. Uppenbarligen vill de få ut oss. Vi visste att vi skulle spela mot mer än bara Marocko.

Förbundskaptenen säger emot

Den portugisiska teorin tycks vara att den argentinske domaren hellre såg Marocko avancera till semifinal för att Argentina ska få en, på pappret, enklare motståndare i en eventuell final.

Portugals förbundskapten Fernando Santos skriver inte under på det.

— Jag tycker inte domaren gjorde någon skillnad. Han kunde dömt någon frispark till men inte på det stora hela. Jag tycker inte vi ska skylla på domaren, det är orimligt, säger han enligt nyhetsbyrån AFP.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!