Frölunda vände och vann mot Färjestad.
Frölunda vände och vann mot Färjestad. - Foto: TT

Frölunda blixtvände: "Brukar hacka in dem"

Underläge och haltande spel – men plötsligt hände det.På 91 sekunder vände formstarka Frölunda på bortamatchen mot Färjestad.Vi behöver inte spela perfekt, säger Joel Lundqvist efter 4–3-segern i Karlstad.


Före SHL-mötet i ishockey mellan Färjestad och Frölunda fick hemmalagets tränare Tomas Mitell ta emot utmärkelsen Årets värmlänning, för att han ledde laget till SM-guld i våras.

Efter matchen var ”kvällens göteborgare” Joel Lundqvist – utsedd av tränaren Roger Rönnberg: ”Han leder laget på ett fantastiskt sätt” – betydligt gladare än Mitell.

Segern med 4–3 var den sjunde på de åtta senaste matcherna.

— Jäkligt skönt, säger Lundqvist.

Trots ett hackande spel ledde Frölunda med 2–1 inför tredje perioden.

Med knappt fyra minuter kvar satte Lundqvist 3–1.

— Normalt brukar jag hacka in dem men nu gjorde jag en lång dragning för en gångs skull. Skönt att sätta dit den, säger 40-åringen.

Tätare defensiv

Frölunda i december är ett helt annat lag än det var under inledningen av säsongen.

Joel Lundqvist lyfter en tätare defensiv som den främsta anledningen till förvandlingen som fört laget till tredjeplatsen i tabellen, placeringen före Färjestad.

— Det ger oss chansen att vinna sådana här matcher. Färjestad är bättre första halvan av matchen, men vi påminde oss själva om att det bara stod 1–0. Sedan fick vi två snabba. Det ger energi, säger han.

Vändningen på en och en halv minut i slutet på andra perioden var nyckeln till segern.

— Man vet hur det känns. Man spelar bra men får inte utdelning. Sedan kommer det andra laget och svänger runt matchen, säger Lundqvist.

”Jättestor seger”

I tredje perioden var Frölunda klart bättre och kunde ha avgjort matchen tidigare. Färjestad gjorde två sena mål genom Remi Elie och Joakim Nygård men tack vare Loui Erikssons 4–2 i tom bur blev slutminuterna ändå relativt bekväma för bortalaget.

— En jättestor och viktig seger. Det är lördagskväll i Karlstad och mycket känslor för killarna. Vi gör ingen bra match i 40 minuter men hittar ett sätt att bita oss kvar i matchen, säger Roger Rönnberg.

Efter förlusten hade Tomas Mitell svårt att glädjas fullt ut åt sin utmärkelse.

— Vi är glada och stolta. Kul att vi kunde bjuda Värmland på en rolig vår men nu är vi lite frustrerade. Jag vet inte om vi kan vara så mycket bättre men vi behöver göra mål på våra chanser, säger han.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!