Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni och världsstjärnan Lionel Messi.
Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni och världsstjärnan Lionel Messi. - Foto: TT

Scaloni: "Argentina är inte osportsligt"

Kroatien körde över Argentina och vann gruppspelsmatchen med 3–0 på vägen till finalen i Moskva.Lionel Scaloni lägger ingen vikt vid vad som hände i Nizjnij Novgorod.Jag tror inte vi ska jämföra med 2018. Alla matcher är olika, men vi vet att vi möter ett lag med flera riktigt bra spelare och ett land med en lång fotbollstradition, säger Argentinas förbundskapten.


Spelaren Nicolás Tagliafico håller med Scaloni. Att inför tisdagens semifinal på Lusail Stadium prata om vad som hände sommaren 2018 är meningslöst. Däremot uttrycker han en beundran för kroaterna.

— Kroatien är åter i semifinal och det visar att det gjort ett bra jobb. De har skickliga spelare med stora kvaliteter. Det finns likheter mellan då och nu men de har också andra spelare med andra egenskaper. Det blir en helt annan match nu, som spelas på ett annat sätt, säger han.

Scaloni fyller i:

— Vi tror på en tuff match, mot ett riktigt bra lag.

Inga ursäkter

Båda fick frågor om den stökiga kvartsfinalen mot Nederländerna. Argentina fick internationell kritik för att flera spelare hånade nederländarna efter segern i straffläggningen.

— Det är situationer som händer i världsfotbollen. Det är känslor som svallar högt. Det har hänt tidigare och kommer att hända igen. Det är två lag som kämpar för sina länder, säger Tagliafico.

Förbundskaptenen Scaloni bjuder heller inte på några ursäkter.

— Jag vill sätta punkt för det ämnet. Den förra matchen... det är fotboll. Ibland kan det bli argumenterande, sammandrabbningar. Därför finns det en domare att skipa rättvisa.

— Argentina är inte osportsligt. Vi spelar matchen som vi behöver spela matchen tills domaren blåser av den. Att vi inte är bra vinnare eller goda förlorare... det är något långt från vad vi är, säger han.

Argentina tycktes håna de nederländska spelarna efter straffsegern i semifinalen.

Tackar för stödet

Däremot visar Scaloni sin uppskattning för det kraftiga publikstöd hans lag haft fram till semifinalen.

— Vi är tacksamma för de argentinska fansen som är är här. Vi vet vad det kostar dem att åka hit. De stöttar, gläds med oss och lider med oss. Vi har hela vårt land med oss, men det är fortfarande en lång väg kvar.

— Vi spelar för Argentina, för våra familjer, för hela folket.

Scaloni gör sitt första slutspel som förbundskapten, världsstjärnan Lionel Messi sitt fjärde och troligen sista.

På frågan om Messi klivit fram än mer som lagkapten, svarar Scaloni:

— Jag är inte överraskad av Messi. Han har alltid varit sådan. Alltid varit en vinnare. Han är så angelägen om att spela fotboll.

Argentina har ytterbackarna Marcos Acuna och Gonzalo Montiel avstängda. Acuna ersätts troligen av Nicolás Tagliafico.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!