Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni.
Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni. - Foto: TT

Scaloni: "Måste fokusera på nästa match"

Välkammad, kolugn och belåten.Det var inte som om Lionel Scaloni kom från ett hejdundrande roligt party när han mötte medierna efter 3–0 mot Kroatien.Det är spännande att nå finalen, men vi har ett steg till att ta och vi måste börja fokusera på nästa match, säger han.


Scaloni inledde VM med en chockförlust – på söndag leder han sitt Argentina i kampen om VM-guldet på Lusail-stadion i Doha.

Den matchen har han redan i tankarna. Släppa loss och visa starka känslor är något som får komma om Argentina blir världsmästare.

Men spelarna får vara glada – åtminstone ett tag. Det är trots allt fem dagar till VM:s sista och största match.

Firade med spelarna

Han erkänner att han inte kunde hålla masken direkt efter matchen och i omklädningsrummet.

— Jag har som argentinare alltid drömt om det här. Det är omöjligt att inte känna och fira som mina spelare. Det glädjer mig att se hur spelarna njuter av den här segern.

— Jag hade samma känsla som mot Nederländerna och Australien, säger han och drar upp hur det kändes efter 1–2 mot Saudiarabien och tackar alla supportrar på plats i Qatar.

— Vi fick stöd, vi kände deras stöd efter förlusten mot Saudiarabien och det är något vi aldrig glömmer.

Trots klara 3–0 vet han att det finns mer att få ut ur laget.

— Vi har spelat bättre matcher, på en högre nivå, men att spela en semifinal mot Kroatien, trea i förra VM, är inte lätt. Vi förtjänade att vinna. De spelade mycket bra i början.

— Matchen öppnade sig med vårt straffmål, säger Scaloni.

Inget önskemål

Onsdagskvällens semifinal mellan Frankrike och Marocko avgör vem Argentina ställs mot i finalen på söndag. Scaloni har inga preferenser, åtminstone avslöjar han inte vilket lag han helst ser i kampen om VM-guldet

— Vem jag föredrar? Vad kan jag säga. Vi möter den motståndare som förtjänar att vara i finalen, säger han.

Scaloni strör beröm över Lionel Messi, som nu är uppe i fem mål och tre målpass i turneringen.

— Jag har under lång tid sagt att Messi är väldens bäste spelare. Jag ser vad han gör på träningarna. Varje gång jag ser honom spela ser jag hur han motiverar sina lagkompisar och alla argentinare som ser honom.

— Det är en ära att ha honom i laget.

Lionel Scaloni är den förste argentinske förbundskaptenen att lyckas ta landslaget till final i både Copa América och i VM.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!