Filip Hasa och Ryan Lasch firar efter Hasas mål, som fick matchen att tippa över till Frölundas fördel. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Bröderna Hasa i fokus när Frölunda utjämnade

Brorsan Noah passade fram till ett av målen.Sedan blev storebror Filip Hasa målskytt när Frölunda slog Växjö med 4–2 och utjämnade semifinalserien.Jag blir ju stolt över lillebrorsan, säger Filip Hasa, 22.

Fakta: Så fortsätter semiserien

Det står nu 1–1 i matcher mellan Växjö och Frölunda.

De kommande semifinalerna:.

Tisdag, 4 april: Växjö–Frölunda, 19.00, semifinal 3.

Torsdag, 6 april: Frölunda–Växjö, 19.30, semifinal 4.

Lördag, 8 april: Växjö–Frölunda, 15.15, semifinal 5.

Måndag, 10 april: Frölunda–Växjö, 19.30, ev semifinal 6.

Onsdag, 12 april: Växjö–Frölunda, 19.30, ev semifinal 7.

Det är ofta de gamla profilerna, Joel Lundqvist och Loui Eriksson, får den stora uppmärksamheten i Frölunda.

Men bröderna Hasa var nog så viktiga när Göteborgslaget utjämnade semifinalserien mot Växjö.

Matchen stod och vägde när Filip Hasa fick ett skottläge i numerärt överläge och klippte till. Lillebror Noah hade tidigare i matchen passat fram till 1–1, nu gjorde Filip från sin backposition 3–2 med åtta minuter kvar att spela.

— Det är jättekul. Jag blir ju stolt över lillebrorsan, att han kan komma in och göra det så pass bra som han gör. Vi lyckas vinna i dag och han är med och bidrar, då är man stolt som storebror, säger Filip Hasa efter matchen.

Medan storebrodern spelat för Frölunda hela säsongen har Noah Hasa varit utlånad till Västervik i hockeyallsvenskan fram till semifinalspelet.

Han var uppsatt som extraforward i den första semifinalen i fredags, men fick på söndagen kliva in som ordinarie center med bland annat Loui Eriksson bredvid sig.

"Bara att fortsätta"

Och när NHL-veteranen Eriksson en bit in i andra perioden kom fri framför mål och skrek efter pucken – då var det bara att servera assisten.

— Ja, absolut. Det såg vi ju i dag, det är bara att fortsätta mata honom så blir det mål, säger Noah Hasa, 20.

Växjö vann den första semifinalen i fredags på ett övertygande sätt. Men Frölunda hade hittat ny energi till första hemmamatchen i matchserien.

Trots det var det dock helt jämnt (2–2) inför den tredje perioden, efter det att Växjö kvitterat med bara nio sekunder kvar av mittperioden.

Filip Hasas mål öppnade dock upp den sista perioden och några minuter senare kunde Linus Nässén dessutom göra 4–2.

Noah Hasa under den andra semifinalen.

"Bästa livet"

Storebror Hasa står nu på tre mål i slutspelet – att jämföras med bara ett under hela grundserien.

— Man lever sitt bästa liv nu egentligen, att få spela en semifinal i ett SM-slutspel, på hemmaplan, inför våra fans och brorsan är med... det kan ju inte bli så mycket bättre, säger han.

Jörgen Jönsson plockade i slutminuterna ut målvakten i ett försök att komma ikapp igen. Frölunda höll dock ut och såg till att det står 1–1 i matcher inför nästa match, i Växjö på tisdag.

Efteråt är Växjötränaren dock ändå hyfsat nöjd.

— Frölunda har ju ett övertag i zonspel och press, men det står ändå 2–2 en bit in i sista perioden, summerar Jörgen Jönsson kortfattat.

— Men vi ville vinna i dag, så det är så klart lite tråkigt.