Lionel Messi gjorde mål när PSG säkrade ligatiteln.
Lionel Messi gjorde mål när PSG säkrade ligatiteln. - Foto: Jean Francois Badias/AP/TT

Messi historisk målskytt när PSG vann ligan

Paris Saint-Germain har vunnit ligan för elfte gången, fler än någon annan klubb i Frankrike.

Det sedan den Qatarägda storklubben spelat oavgjort (1–1) borta mot Strasbourg i den franska ligans näst sista omgång.

Storstjärnan Lionel Messi gav bortalaget ledningen i den 59:e minuten. Fullträffen var argentinarens 496:e ligamål på proffsnivå. Ingen spelare har gjort fler mål i de fem stora europeiska ligorna.

Messi passerade därmed förre rivalen Cristiano Ronaldo, som numera spelar i Saudiarabien.

Förre PSG-anfallaren Kevin Gameiro kvitterade för Strasbourg med drygt tio minuter kvar, men poängen var tillräcklig för att huvudstadslagets försprång till tvåan RC Lens ska förbli ointagligt.