Rebecca Peterson. Arkivbild.
Rebecca Peterson. Arkivbild. - Foto: Anders Bjurö/TT

AI-app ska skydda från näthat – svenskan: "Bra"

Med hjälp av AI ska tennisspelare skyddas från näthat på sociala medier under Franska mästerskapen. Bra, tycker Rebecca Peterson. Jag har väldigt mycket dåliga meddelanden som man får hela tiden, säger svenskan.


Att idrottsstjärnor får ta emot hat och hot på sociala medier är ingen nyhet. Därför tar nu Franska mästerskapen ett nytt grepp för att försöka få bukt på problemet.

Arrangören av grand slam-turneringen erbjuder spelarna appen Bodyguard som använder teknik med artificiell intelligens (AI) i syfte att filtrera bort kränkande kommentarer på sociala medier såsom Instagram, Twitter och TikTok.

På mindre än 200 millisekunder ska AI-appen kunna moderera kommentarer i realtid.

Förlorat pengar

— Jag har väldigt mycket dåliga meddelanden som man får hela tiden, men det är inget jag lägger märke till eller låter ta över min energi. Jag vet oftast att det kommer från bettingsidor, så de har uppenbarligen förlorat pengar på ett eller annat sätt. Och det spelar ingen roll om jag vinner eller förlorar, det ser likadant ut, säger Peterson till TT.

— Många av de människorna som kritiserar generellt har ingen aning om vad vi gör om dagarna, hur vi förbereder oss, hur vi tränar, vad man går igenom. Det vet bara de närmaste och det är de enda som jag låter ge mig den typen av kritik eller det som jag behöver höra.

Svenskan fortsätter:

— Men jag tycker det är ett väldigt bra initiativ som de har tagit. Vi alla hanterar saker på väldigt olika sätt och på olika nivåer, jag har inte upplevt det på den nivån att det skadar mig mentalt, men det kan det mycket väl göra för någon annan.

"Väldigt tuff match"

I första omgången av Franska mästerskapen ställs Peterson, 86:a på världsrankningen, mot fransyskan Fiona Ferro som är betydligt sämre rankad: 462:a.

— Det är en väldigt bra spelare, det kommer bli en väldigt tuff match, hon spelar väldigt bra på gruset. Det kommer bli en tuff omgång där jag kommer behöva spela bra tennis precis som mot vilken annan spelare som helst, avslutar Peterson.

TT
/
/
/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!