Albin Ekdal var åter i träning med landslagskompisarna under söndagen.
Albin Ekdal var åter i träning med landslagskompisarna under söndagen. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ekdal tillbaka i träning: "Har gått enligt plan"

Albin Ekdal är tillbaka i kollektiv träning med herrlandslaget inför det viktiga EM-kvalet borta mot Österrike på tisdag. Jag vill bara kunna spela och inte tänka på skadan, säger Ekdal.


Svenske förbundskapten Janne Andersson kommenterade saken inför den svenska träningen på Friends arena i Solna.

— Albins status är att han kör den här träningen så får vi utvärdera efteråt. Kan han köra hela träningen så är det bra, kan han inte det får vi hantera det då. Utgångsläget är att han är tillräckligt förberedd för att kunna köra.

Mittfältaren tränade individuellt hela den gångna veckan med något som han själv beskriver som "en liten muskelskada i det ena benet".

"I bra form"

Nu kunde Ekdal köra för fullt.

— Det kändes kul att vara tillbaka och köra ett helt pass. Det var det första på några veckor. Förhoppningsvis svarar kroppen bra och jag kan återupprepa det i morgon. Allt har gått enligt plan.

Hoppet om att Speziamittfältaren ska kunna spela mot Österrike på tisdag lever nu. Och själv har Ekdal inte avskrivit chansen på en plats i startelvan.

— Jag känner mig i bra form så det är inte omöjligt. Jag har inte tänkt på om jag ska kunna spela 60 eller 90 minuter, jag vill bara kunna spela och inte tänka på skadan.

Anfallaren vilades

Robin Quaison, målskytt i 4–1-segern över Nya Zeeland i fredags, genomförde dock inte hela söndagens träning.

— Han är lite mör, förklarade Andersson.

Han räknar dock inte med att det är någon fara för tisdagens match med Quaison.

— Inte som det är nu, men det får vi se, sade han.

Spelarna fick helt ledigt under lördagen.

— Det är nio dagar i rad annars. Det gör man aldrig i sitt klubblag, varken fysiskt eller mentalt, och definitivt inte i slutet av säsongen. Vi har gjort mycket bra grejer den här veckan så det känns som att vi är i fas.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!