Chelsea-stjärnan Mykhailo Mudryk var inblandad i två mål när Ukraina avancerade till semifinal i U21-EM. Arkivbild. - Foto: Rui Vieira/AP/TT

Ukrainas skräll i U21-EM – slog ut Frankrike

Ukraina har skrällt sig vidare till semifinal i U21-EM i fotboll. Detta efter att man vänt ett 0–1-underläge mot Frankrike i kvartsfinalen.

Frankrike tog ledningen i den 19:e minuten.

Efter en dryg halvtimme fälldes Ukrainas fixstjärna Mykhailo Mudryk och domaren pekade på straffpunkten. Straffen slog i mål av Heorhij Sudakov, 1–1. Strax innan paus spelade Mudryk fram Sudakov som gav Ukraina ledningen.

I den 86:e minuten fastställde Artem Bondarenko slutresultatet 3–1 till Ukraina.

Mykhailo Mudryk, som värvades till Chelsea för omkring en miljard kronor i vintras, var nöjd efter avancemanget till semifinal.

— När man spelar med lagkamrater som också är ens vänner kan man spela på ett annat sätt. När tränaren litar på en till 100 procent kan man göra mycket mer, säger han enligt AFP.

I semifinal möter Ukraina Spanien. I den andra semifinalen ställs Israel mot England.