Harvey Elliott (till vänster) och James Trafford (till höger) firar finalsegern. - Foto: Tamuna Kulumbegashvili/AP/TT

Mästare efter kaosminuter – målvakten hjälte

England är mästare i U21-EM i fotboll. Engelsmännen besegrade Spanien i finalen med 1–0. Vi var medvetna om att ingen skulle kunna göra mål på oss, och vi visade det, säger finalhjälten James Trafford enligt engelska medier.

Manchester City-talangen Cole Palmer satte matchens enda mål strax innan halvtid. 21-åringen skruvade dit en frispark som touchade en spansk back och ställde till det för målvakten.

Spanjorerna forcerade för ett kvitteringsmål i den andra halvleken, och i den 97:e minuten fick de en straff efter en VAR-granskning. Men målvakten James Trafford – också han i Manchester City – räddade skottet och säkrade ett engelskt guld.

— Jag berättade för alla på morgonen att jag skulle rädda en straff. Jag visste att jag skulle rädda den, säger James Trafford.

Värt att lyfta är att England, med målvakten Trafford, höll nollan hela turneringen. Det är också Englands första U21-guld sedan 1984.