Tunisiskan Ons Jabeur besegrade den regerande mästaren Elena Rybakina i kvartsfinalen av Wimbledon.
Tunisiskan Ons Jabeur besegrade den regerande mästaren Elena Rybakina i kvartsfinalen av Wimbledon. - Foto: Kirsty Wigglesworth /AP/TT

Jabeur tog revansch – slog ut mästaren

Den regerande mästaren på damsidan Elena Rybakina är utslagen ut Wimbledon. Världstrean föll i kvartsfinalen mot tunisiskan Ons Jabeur med 2–1 i set (7–6, 4–6, 1–6).


— Det är frustrerande att återvända men jag är glad att jag gjorde allt, skrek, blev arg och sedan lugn och fokuserad. Förhoppningsvis kan jag hantera mina känslor så här under de kommande två matcherna, säger Jabeur i en intervju efter matchen.

Kvartsfinalen var en upprepning av förra årets Wimbledon-final där Rybakina vann över Jabeur, men under onsdagen fick världssexan revansch.

— Det är inte lätt att möta henne, jag önskar vi kunde byta denna match mot finalen förra året, säger Jabeur.

Världstvåan vidare

I semifinalen kommer Jabeur att möta Aryna Sabalenka, som även hon gick vidare till semifinal i Wimbledontennisen under onsdagen.

Den belarusiska världstvåan besegrade amerikanskan Madison Keys i kvartsfinalen med två raka set (6–2, 6–4).

Sabalenka var i Wimbledon-semifinal senast 2021 där hon förlorade i tre raka set mot tjeckiskan Karolina Pliskova.

— Det känns verkligen otroligt att vara tillbaka i semifinal och jag kan inte vänta på att få spela min andra semifinal i Wimbledon. Förhoppningsvis kan jag göra bättre ifrån mig än vad jag gjorde förra gången, säger Sabalenka i en intervju efter matchen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!