Sergej Milinkovic-Savic, här i Lazios dress, är klar för saudiska al-Hilal. Arkivbild.
Sergej Milinkovic-Savic, här i Lazios dress, är klar för saudiska al-Hilal. Arkivbild. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Ny fotbollsstjärna lämnar Europa – klar för al-Hilal

Mittfältsstjärnan Sergej Milinkovic-Savic, 28, väljer bort spel i Europa för spel i Saudiarabien. Nu står det klart att serben lämnar Lazio för saudiarabiska al-Hilal. Det meddelar klubben på Twitter.


Lazios ägare Claudio Lotito sade på måndagen att Milinkovic-Savic bett om "ett miljöbyte" efter åtta år i Italien. Nu är han klar för en flytt till al-Hilal.

Enligt Transfermarkt noterades Milinkovic-Savic för 69 mål och 59 assist på 341 matcher i Lazio-tröjan, sedan han anslöt till den italienska huvudstadsklubben 2015. Han har även burit kaptensbindeln för klubben.

Sedan tidigare har al-Hilal värvat mittbacken Kalidou Koulibaly och mittfältaren Rúben Neves från europeiska klubbar.

Att fotbollsstjärnor byter Europa mot Saudiarabien blir allt vanligare.

Bland annat anslöt Cristiano Ronaldo till saudiska al-Nassr i vintras medan Karim Benzema blev klar för al-Ittihad i juni.

Den saudiska regimen – hårt kritiserad av bland annat människorättsorganisationen Amnesty för sin brist på mänskliga rättigheter – storsatsar på fotboll. Utöver att man redan äger Premier League-laget Newcastle, där svenska landslagsduon Alexander Isak och Emil Krafth spelar, har man även börjat pumpa in massvis med pengar i den inhemska fotbollsligan.

Storstjärnor som tackat nej till bud från Saudiarabien i sommar är bland annat Luka Modric och Lionel Messi.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!