Rory McIlroy, som just nu spelar Europatour-tävlingen Scottish Open, är inte intresserad av att tävla på LIV-touren.
Rory McIlroy, som just nu spelar Europatour-tävlingen Scottish Open, är inte intresserad av att tävla på LIV-touren. - Foto: Steve Welsh/AP/TT

Stjärnan: "Slutar hellre än att spela på LIV-touren"

Rory McIlroy, 34, har tidigare vädrat sitt ogillande för den Saudifinansierade LIV-touren. Under torsdagen kom han med ännu ett tydligt budskap riktat mot LIV Golf. Om LIV-touren var den sista platsen på jorden att spela golf på så hade jag gått i pension, säger nordirländaren.


Tidigare i veckan framkom det nya uppgifter om sammanslagningen av PGA-touren, Europatouren och LIV-touren. Under våren föreslog den saudiska investeringsfonden Pif till PGA-touren att Rory McIlroy och Tiger Woods skulle äga varsitt lag i LIV. Utöver det skulle duon även spela tio tävlingar vardera. Uppgifter som fick världstrean att skratta till efter torsdagens första runda av Scottish Open.

— Om LIV-touren var den sista platsen på jorden att spela golf på så hade jag gått i pension. Det är så jag känner, säger 34-åringen.

Uppgifterna offentliggjordes i samband med att representanter för PGA-touren hördes i den amerikanska senaten om sammanslagningen.

I början på juni, när sammanslagningen mellan tourerna slog ned som en bomb i golfvärlden, var inte McIlroy sen med att visa vad han tyckte om LIV.

— Jag hatar fortfarande LIV. Jag hatar det. Jag hoppas det försvinner och förväntar mig ingenting annat, sade han då.

Andra förslag som framkom i dokumenten var att LIV-spelare retroaktivt skulle få världsrankningpoäng och att Yasir Al-Rumayyan, chef för den statliga saudiska investeringsfonden Pif, skulle få ett medlemskap i den exklusiva golfklubben Augusta National.

Det är oklart om Tiger Woods och Rory McIlroy överhuvudtaget fick kännedom om förslaget innan dokumenten släpptes under tisdagen.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!