'Jag öppnade vägen till den saudiska ligan', säger Cristiano Ronaldo. Arkivbild.
'Jag öppnade vägen till den saudiska ligan', säger Cristiano Ronaldo. Arkivbild. - Foto: Amr Nabil /AP/TT

Ronaldo: Kommer inte tillbaka till Europa

Cristiano Ronaldo, 38, är tydlig. Han kommer inte att spela för en europeisk klubb i framtiden. Jag är 100 procent säker på att jag inte kommer tillbaka till en europeisk klubb, säger han enligt ESPN.


I december förra året blev Cristiano Ronaldo klar för en flytt till den saudiarabiska klubben al-Nassr.

Sedan dess har flera stora fotbollsprofiler följt portugisen till Saudiarabien. Däribland finns Ronaldos tidigare lagkamrat Karim Benzema och den före detta Chelseaspelaren N'Golo Kanté.

— Jag öppnade vägen till den saudiska ligan och nu kommer alla spelare hit. Under nästa år kommer flera toppspelare till Saudiarabien, säger Ronaldo i en intervju efter träningsmatchen mot spanska Celta Vigo under måndagen.

I intervjun fick han även frågan om en återkomst till Europa, något världsstjärnan var tydlig med inte kommer att hända.

— Jag är 38 år gammal. Och europeisk fotboll har tappat mycket i kvalitet. Den enda ligan som fortfarande går bra är Premier League. Den är långt före resten, säger han.

Han passade även på att pika rivalen Lionel Messi, som det tidigare i somras ryktades om var klar för en flytt till Saudiarabien men sedan hamnade i MLS och klubben Inter Miami.

— Den saudiarabiska ligan är bättre än MLS, säger Ronaldo.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!