Linda Sembrant tvingades kliva av fredagens träning med det svenska landslaget, två dagar före VM-premiären mot Sydafrika.
Linda Sembrant tvingades kliva av fredagens träning med det svenska landslaget, två dagar före VM-premiären mot Sydafrika. - Foto: Christine Olsson/TT

Osäkerhet inför Sveriges Vm-premiär: Landslagstjärnorna klev av träning

Linda Sembrant klev av träningen. Och efteråt medgav Fridolina Rolfö att det krånglande knäet fortfarande besvärar henne. Anfallsstjärnan kan behöva ta smärtstillande för att spela söndagens premiär i fotbolls-VM. Det är inte hundra, säger Rolfö.


Redan under förlägret i Göteborg i början av juli berättade Fridolina Rolfö att hon har fortsatt problem med det knä som höll henne borta från spel i en och en halv månad under våren.

Med två dagar till VM-premiären mot Sydafrika i Wellington är det fortfarande inte bra.

Barcelonaanfallaren ser inte helt tillfreds ut när hon tvingas konstatera:

— Det är okej. Jag tar det lite dag för dag. Det är klart att det inte är hundra procent, men det funkar i träning och det känns okej just nu, säger Rolfö.

Pratkvarn till mamma

Får man tro Fridolina Rolfös mamma är skadan såpass problematisk att det kommer att krävas ett ingrepp efter VM.

— Fridolina har lite problem med sitt knä och det ska väl åtgärdas efter VM, sade Rolfös mamma Eleonore Andersson i en intervju med Aftonbladet inför mästerskapet.

Den svenska stjärnan vrider lite på sig när hon hör att modern eventuellt pratat bredvid mun.

— Ja … föräldrar, säger Rolfö och slätar över saken med ett skratt.

— Som sagt, det är inte hundra procent. Men just nu är jag jätteglad att jag kan spela VM och jag hoppas att det känns bra under mästerskapet. Jag har varit glad att det har funkat i träning och sedan får vi se, jag har ingen aning om vad som kommer att göras efteråt, hur jag känner eller hur jag mår. Jag behöva ta det efter varje match.

Smärtstillande kan behövas

Fridolina Rolfö under fredagens träning på den svenska VM-basen i utkanterna av Wellington.

Hon känner dock av skadan dagligen. Smärtan behöver hanteras.

— Man påminns ju om det hela tiden, framför allt när man tränar. Men jag kan inte lägga för mycket energi på det, det finns så mycket annat att fokusera på nu.

TT: Behöver du ta smärtstillande?

— Det finns risk för det.

Landslaget har överlag haft en hel del skavanker på vägen in mot VM. Och när det nu såg ut att börja ljusna – hela spelartruppen var med när fredagens träning inleddes – gled ett nytt orosmoln in.

Juventusbacken Linda Sembrant klev av med oklar skada.

Direkt efteråt kunde landslaget inte säga mer än att 36-åringen skulle undersökas närmare under fredagen.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!