Guide: Fotbolls-VM 25 juli

Vad: Nya Zeeland–Filippinerna, grupp A


När: Tisdag klockan 07.30

Var: Wellington Regional Stadium, Wellington, Nya Zeeland

Tv/radio: TV6/Viaplay/P4 Radiosporten

+ Kan säkra avancemang

Nya Zeeland (26:a på världsrankningen) tog sin allra första VM-seger när man överraskande slog tolfterankade Norge i premiären (1–0). Triumfen för hemmalaget kan, tillsammans med seger över Filippinerna, räcka för avancemang från gruppspelet. "Segern gav oss en självförtroende-boost, men det är mycket jobb kvar att göra och fokusera på", säger backen C J Bott enligt AP.

+ Drömstarten avblåst

Filippinerna trodde att man fått en drömstart i sin allra första VM-match. Men målet, som Katrina Guillou gjorde mot Schweiz, blev inte godkänt på grund av offside. Filippinerna stod emot bra i nästan hela första halvlek, men sedan kunde Schweiz segla ifrån till seger med 2–0. Filippinerna känner sig dock inte slagna på förhand mot Nya Zeeland: "Vi vill förstöra festen. Vi hör hemma på den här nivån, även om det är svårt när man inte kommer från någon fotbollsnation i sydöstra Asien", säger förbundskaptenen Alen Stajcic enligt AP.

.

Vad: Schweiz–Norge, grupp A

När: Tisdag klockan 10.00

Var: Waikato Stadium, Hamilton, Nya Zeeland

Tv/radio: TV6/Viaplay/P4 Radiosporten

+ Stjärnans betydelse

Paris Saint-Germain-anfallaren Ramona Bachmann är oerhört viktig för Schweiz. Hon var avgörande för att Schweiz tog sig till sitt första VM, 2015 i Kanada då man gick till åttondelsfinal. Årets VM är lagets andra och vid seger mot Norge är avancemanget i stort sett i hamn. Bachmann gjorde lagets första mål, på straff mot Filippinerna, i årets VM och Schweiz vann med 2–0. Bachmann har ett förflutet i damallsvenskan, först i Umeå och senare i Rosengård

+ Ödesmatch för Norge

Efter förlusten mot Nya Zeeland i premiären har Norge kniven på strupen och måste vinna över Schweiz för att ha en realistisk chans att gå vidare till utslagsmatcherna i VM, i så fall för åttonde gången i nio spelade VM. Barcelona-stjärnan Caroline Graham-Hansen är frisk från sina förkylningssymptom och förväntas spela.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!