Milena Bertolini avgår som Italiens förbundskapten.
Milena Bertolini avgår som Italiens förbundskapten. - Foto: John Cowpland /AP/TT

Tidigt VM-uttåg – Italiens förbundskapten avgår

Milena Bertolini avgår som förbundskapten för Italien. Beslutet kommer efter Italiens tidiga uttåg ur fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland. "Jag önskar att landslaget och all damfotboll ska växa.", skriver Bertolini på Instragram.


Efter Sveriges kross med 5–0 och sedan förlust i avgörande mot Sydafrika i gruppspelet, misslyckades Italien med att ta sig vidare till slutspel i VM i Australien och Nya Zeeland.

Nu meddelar Milena Bertolini, 57, att hon avgår som Italiens förbundskapten.

”Jag lämnar landslaget efter många år och jag vill tacka FIGC (det italienska fotbollsförbundet) för den fantastiska möjlighet de har gett mig”, skriver Bertolini på Instagram.

57-åringen blev förbundskapten för det italienska landslaget i augusti 2017. Beslutet att avgå kommer bland annat efter att flera italienska landslagsspelare vädrat kritik mot förbundet efter det tidiga VM-uttåget.

”Jag känner ingen förbittring och jag har ingen anledning som driver mig att känna eller leta efter en skyldig, utan snarare tacka för de vackra och mycket intensiva åren, som jag kommer alltid att bära med mig. Jag önskar att landslaget och all damfotboll ska växa”, skriver Bertolini.

Italien slutade trea i gruppen bakom Sydafrika och Sverige. Sist i gruppen blev Argentina.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!