Newcastles Alexander Isak blev målskytt efter 16 minuter i säsongspremiären. Arkivbild. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Drömstart för Alexander Isak i säsongspremiären

Alexander Isak fick en drömstart på Premier League-säsongen. Svensken blev tvåmålsskytt när Newcastle körde över Aston Villa i säsongspremiären med 5–1.

Det skulle bli debutanternas, och Alexander Isaks, kväll på St. James' Park i säsongspremiären i Premier League mellan Newcastle och Aston Villa.

Efter sex minuter tog Newcastle ledningen genom debutanten Sando Tonali. Fem minuter senare skulle Aston Villas Moussa Diaby också göra avtryck i sin debut när han kvitterade till 1–1 för bortalaget.

Men i den 16:e matchminuten klev Alexander Isak fram, som efter en passning från Sven Botman enkelt kunde peta in 2–1 för sitt Newcastle.

23-åringen var inte klar för kvällen.

En dryg kvart in i andra halvlek tog han bollen av Ezri Konsa i straffområdet och chippade sedan den i mål. Minuter senare var svensken nära ett hattrick, men Aston Villas målvakt Emiliano Martínez satte stopp för de planerna.

Isak blev utbytt mot Callum Wilson i den 68:e minuten. Wilson satte minuter senare dit ett ytterligare mål och på tilläggstid kunde Harvey Barnes sätta dit 5–1 för Newcastle, vilket även blev matchens slutresultat.

Elangas drömdebut

Säsongspremiären mellan Arsenal och Nottingham Forest var tvungen att skjutas upp en halvtimme på grund av problem med en entré till en av läktarna.

När matchen väl drog igång tog Arsenal kommando och skaffade sig en 2–0 ledning redan efter 32 minuter.

Svenske Anthony Elanga fick inleda matchen på bänken för Nottingham, men blev inbytt i den 80:e minuten och satte avtryck direkt.

I den 82:a matchminuten hittade 21-åringen fram till Taiwo Awoniyi som kunde reducera för bortalaget. Minuten senare var svensken nära ytterligare en assist, men Morgan Gibbs-White missade chansen och sköt långt över mål.

Matchen slutade 2–1 till Arsenal.

Nottingham Forest spelar sin nästa Premier League match på fredag mot Sheffield United. Arsenal spelar borta mot Crystal Palace nästa måndag.