Fulhams Joao Palhinha firar 2–2-målet mot Arsenal.
Fulhams Joao Palhinha firar 2–2-målet mot Arsenal. - Foto: Frank Augstein/AP/TT

Fulham bröt Arsenals segersvit – trots tio man

Trots 2–1-ledning, med ett par minuter kvar, och en man mer på plan tappade Arsenal poäng i Londonderbyt mot Fulham. Därmed åkte Arsenal på sitt första poängtapp för säsongen.

Arsenal fick en mardrömsstart på matchen. Redan i den första minuten placerade Fulhams Andreas Pereira in 1–0 – med ett skott från mitten av offensiv planhalva – efter att Arsenal-stjärnan Bukayo Saka slarvat med bollen.

Därefter fick "Gunners", på förhand sett som en av utmanarna om Premier League-titeln, jaga. Jakten såg också ut att bli lyckosam. I den 70:e minuten kvitterade Bukayo Saka på straff, och två minuter senare pangade Eddie Nketiah in 2–1 till hemmalaget.

Drygt tio minuter senare blev Fulhams olycka än värre – Calvin Bassey drog på sig rött kort och blev utvisad.

Mardrömsstart för Manchester United

Men bortalaget gav sig inte, och fyra minuter senare tryckte mittfältaren João Palhinha in 2–2, vilket även blev slutresultatet.

Resultatet innebär att Arsenal ligger trea, i en något haltande tabell, på sju poäng efter tre matcher. Fulham ligger elva.

Även Manchester United fick en mardrömsstart på hemmamötet mot Nottingham Forest. Efter fyra minuter låg storklubben under med 0–2 på ett regnigt Old Trafford.

Då klev lagets mittfältare fram och iscensatte en vändning.

Först reducerade dansken Christian Eriksen till 1–2 efter en dryg kvart. I inledningen av andra halvlek kvitterade Casemiro, och tog revansch på sig själv efter att ha missat en jättechans tidigare i matchen.

Lagkaptenen fullbordade vändning

I den 76:e minuten fullbordade lagkaptenen Bruno Fernandes "Red Devils" vändning genom att placera in 3–2 på straff.

Manchester Uniteds svenske mittback Victor Nilsson Lindelöf blev inbytt i paus. Även Nottinghams Anthony Elanga hoppade in i den 81:a minuten.

United ligger på sjätte plats i tabellen, medan Nottingham ligger på 14:e-plats.

På lördagskvällen besegrade West Ham Brighton med 3–1 på bortaplan.

Bruno Fernandes och Casemiro bakom Uniteds vändning på Old Trafford.