Casper Ruud hoppas att kompisen Mikael Ymer ändrar sig och fortsätter med tennis.
Casper Ruud hoppas att kompisen Mikael Ymer ändrar sig och fortsätter med tennis. - Foto: Charles Krupa/AP/TT

Ruud om Ymer: "Känner med honom"

Mikael Ymer har avslutat tenniskarriären. Ett tråkigt beslut tycker kompisen Casper Ruud. Den norske stjärnan hoppas att Ymer ändrar sig. Han har gott om tid på sig, säger Ruud.


Efter att Mikael Ymer stängdes av i 18 månader för brott mot dopningsreglerna meddelande han i förra veckan att han avslutar tenniskarriären – blott 24 år gammal.

Den norske världsfemman Casper Ruud är en av Ymers närmaste vänner på ATP-touren och han beklagar sin blågula kompis beslut att lägga racketen på hyllan.

— Det är synd, säger Ruud på en presskonferens efter segern i första omgången av US Open.

— Mikael är en god vän och jag känner verkligen med honom.

För hårt straff

Ruud tycker att Ymers straff inte står i proportion till vad han har gjort. Ymer stängdes av för utebliven vistelserapportering, tre gånger på ett år.

— Missförstå mig rätt, han har brutit mot reglerna. Men jag tycker att det är ett för hårt straff, säger han och fortsätter:

— Det är förståeligt att man tappar motivationen när man får en sådan dom. 18 månader utan möjlighet att spela matcher eller träna på svenska anläggningar. Totalt sett tappar man kanske två eller tre år av karriären. Man måste börja om från noll. Spelar man jättebra när man är tillbaka tar det i bästa fall ett år innan man är på topp 100 igen.

"Säger mycket"

Ruud, som ännu inte har hunnit prata med Ymer, hoppas att svensken överväger att omvärdera beslutet och fortsätta karriären.

— Jag har förhoppningar om att han ska ändra sig. Han säger alltid mycket saker. Det är många månader kvar till att straffet är avtjänat, så det finns gott om tid för honom att bestämma sig, säger Ruud.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!