Svenska fotbollförbundet står bakom spanska fotbollslandslaget. Arkivbild.
Svenska fotbollförbundet står bakom spanska fotbollslandslaget. Arkivbild. - Foto: Abbie Parr/AP/TT

SvFF: "Vi står bakom spanska landslaget"

Svenska fotbollförbundet, SvFF, kommenterar den spanska kysskandalen. På sociala medier skriver förbundet att de står bakom Spaniens landslag och spelaren Jennifer Hermoso.


"Alla spelare förtjänar att utöva fotboll i en säker miljö och att bli behandlad med respekt, på och utanför planen. Vi stöttar Jennifer Hermoso och det spanska landslaget. Diskriminering och trakasserier kommer aldrig att tolereras i fotbollsvärlden", skriver SvFF med hashtagen #contigojenni, på svenska "Med dig Jenni".

Uttalandet kommer efter att Luis Rubiales, ordförande i spanska fotbollsförbundet, kysst VM-guldmedaljören Jennifer Hermoso på munnen efter finalen mot England (1–0) för en dryg vecka sedan.

Hermoso har beskrivit kyssen som ett övergrepp. Rubiales menar att den skedde i samtycke.

Rubiales har stängts av Internationella fotbollsförbundet Fifa i tre månader under utredning och under måndagen kom spanska förbundet med ett uttalande där man uppmanade 46-åringen att avgå.

Samtliga spanska VM-spelare och tränare, förutom förbundskaptenen Jorge Vilda, har bojkottat landslagsspel under den nuvarande ledningen.

Sverige, som tog VM-brons, möter VM-guldlaget Spanien i Nations League den 22 september i Göteborg.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!