Jens Cajuste.
Jens Cajuste. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Cajustes tuffa debut: "Sådant som händer"

Jens Cajustes första tid i Napoli gick från dröm till mardrömsdebut. Nu blickar landslagsspelaren framåt med fokus på Estland i Tallinn på lördag. Jag ska ge allt på planen, säger han.


På sin 24:e födelsedag presenterades han som Serie A-giganten Napolis nye spelare. Italienska klubben behövde också lätta rejält på plånboken för att få loss svensken från franska Reims.

Enligt rapporter kostade han drygt 140 miljoner kronor.

Där och då var det en dröm för Cajuste.

— Jag kan lugnt säga att det är den bästa födelsedag jag har haft hittills, säger han.

Tuff debut i Napoli

Nio dagar senare var verkligheten en annan.

Mittfältaren fick en mardrömsdebut i bortamötet med Frosinone, där han redan i fjärde minuten orsakade straff och sedan blev utbytt i paus.

Mot Sassuolo fick han sju minuter och i tredje omgången fick han se hemmamötet med Rom-klubben Lazio från bänken.

— Det blev en tuff start. Jag kände inte spelarna så bra, jag hade varit där drygt en vecka... Men det är sådant som händer i fotboll.

— Nu har jag släppt det och bara fokuserar på de kommande matcherna.

Redo för EM-kvalet

De två som ligger allra närmast är Sveriges viktiga EM-kvalmatcher; Estland i Tallinn på lördag och Österrike på Friends arena den 12 september.

Två matcher som sannolikt behöver vinnas för att Sverige fortfarande ska ha chans att kvalificera sig till mästerskapet i Tyskland nästa sommar.

Två matcher som Cajuste hoppas få vara en del av på något sätt.

— Det är upp till tränaren vem som spelar, vem som startar. Mitt mål, när jag är på planen, är att ge 100 procent för att få Sverige att vinna, säger han.

— Om jag spelar tio eller 90 minuter så ska det vara samma inställning, jag ska ge allt på planen. Det är mitt enda fokus.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!