Oliver Antman avgjorde när Finland tog ett jättekliv mot EM.
Oliver Antman avgjorde när Finland tog ett jättekliv mot EM. - Foto: Stas Filippov/AP/TT

Finland med stormsteg mot EM

Finland har tagit ett jättekliv mot fotbolls-EM nästa sommar. 1–0-segern mot Kazakstan var inte speciellt vacker – men de tre poängen innebär att Finland toppar kvalgruppen med behagligt avstånd ner till konkurrenterna.

Oliver Antman blev stor matchhjälte för finländarna då han satte matchen enda mål med tio minuter kvar att spela.

— Till slut kom den stora målchansen och då fanns det inget annat än att sätta dit den, säger Antman till Yle.

— Jag är väldigt glad över segern. Det krävdes mycket tålamod i en riktigt tajt match.

Finlands stora utmanare om gruppsegern, Danmark, hade som väntat inga som helst problem med att besegra lilla San Marino. Hemma i Köpenhamn blev det klara 4–0, efter att Danmark avgjort matchen redan i den första halvleken.

Inför de avslutande omgångarna i kvalet toppar Finland grupp H med två poängs marginal ner till Danmark och tredjeplacerade Slovenien. På söndag möts Finland och Danmark på Olympiastadion i Helsingfors och därefter väntar just Slovenien, innan Finland rundar av med att möta Nordirland och San Marino. De två bästa lagen säkrar en plats i EM nästa sommar.