Robin Olsen tränar på matcharenan inför lördagens EM-kval mot Estland i Tallinn.
Robin Olsen tränar på matcharenan inför lördagens EM-kval mot Estland i Tallinn. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Robin Olsen: "Ska inte få hända igen"

Bäst på planen, men poänglös och bottenlöst besviken. Robin Olsen var fly förbannad efter EM-kvalförlusten i juni mot Österrike i Wien. Det som hände ska inte få hända igen, säger han.


Olsen bjöd på en av sina bättre blågula prestationer – och de är många genom åren – på Ernst Happel-stadion.

Med den ena svettiga räddningen efter den andra höll han ett pressat, plågat och under långa stunder ett allt mer utspelat landslag kvar i matchen. Det hjälpte inte. Med två sena mål vann Österrike – och skickade samtidigt Olsen och landslaget riktigt långt bort från EM-slutspelet i Tyskland nästa sommar.

"Riktigt förbannad"

Olsens dom över den undermåliga prestationen var stenhård. Själv hade han svårt att hantera ilskan och frustrationen.

— Jag var riktigt, riktigt besviken och förbannad. Men jag är en vinnarskalle och senaste matchen var speciell. Då var jag riktigt förbannad. Jag minns inte vad jag gjorde, men det var inte så att vi började skälla på varandra. Alla var lika besvikna.

Nu, kort inför Estland i Tallinn, säger han:

— Den matchen vill nog alla glömma. Det kan jag nästan garanterat säga, att något liknande kommer inte att hända i morgon. Det var inte likt oss.

För första gången på länge står förbundskaptenen Janne Andersson med en skadefri trupp inför en tävlingsmatch.

Finaler som väntar

Det har synts under de kollektiva övningarna på Friends arena, menar Robin Olsen.

— Det har faktiskt varit väldigt bra stämning i veckan och vi har kunnat träna på det vi vill träna på. Det har sett bra ut men det viktigaste är att ta med det ut på planen och det hoppas jag att vi kan göra.

— I den situationen vi är i nu är det bara att glömma vad vi har gjort i tidigare matcher. Det är mycket press på oss. Det är som en final. De återstående matcherna är som finaler.

— Vi måste bara vinna. Men det är bara kul.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!