Maximilian Wöber, till höger, varnar för den svenska offensiven inför EM-kvalet på Friends arena. Arkivbild.
Maximilian Wöber, till höger, varnar för den svenska offensiven inför EM-kvalet på Friends arena. Arkivbild. - Foto: Federico Gambarini/AP/TT

Wöbers varning: Se upp för Sveriges offensiv

Österrikes försvarare Maximilian Wöber är imponerad av Emil Forsberg, Alexander Isak och Dejan Kulusevski. Världsklass, säger han och hyllar den svenska offensiven inför tisdagskvällens EM-kval.


Landslagets 5–0-seger mot Estland i lördags fick kanske inte alla lampor att lysa rött i förbundskaptenen Ralf Rangnicks högkvarter i Windischgarsten, men helt klart verkar utklassningen fått österrikarna upp på tå.

Wöber säger till nyhetsbyrån APA att han och flera andra spelare via tv såg mötet i Tallinn.

Och blev imponerade.

"Välorganiserat"

Sverige körde – på bortaplan – över det Estland som i mars – på bortaplan – så när höll på att klara 1–1 mot Österrike. Först i den 88:e minuten säkrade Michael Gregoritsch 2–1.

— Ett riktigt bra lag som är välorganiserat, säger Wöber om det svenska landslaget.

Han har god koll på Kulusevski och Isak sedan tiden i Leeds. Så sent som i somras bytte han klubb till Borussia Mönchengladbach.

Förbundskapten Rangnick är mer återhållsam när han kommenterar den svenska urladdningen.

65-åringen konstaterar:

— Eftersom de tog ledningen relativt tidigt och estländarna lät dem spela som de ville var det en klar affär.

Går för seger

Det kommer han inte att tillåta på Friends arena. Under inga omständigheter ska Forsberg, Kulusevski och Isak få den tid och de ytor de vill ha för att lyckas.

— De är bra, men det är bara en fråga om att inte låta det hända, säger Rangnick.

Den erfarne tyske tränaren vill att hans lag går för seger, inte för att säkra en poäng.

— Vi vill vinna matchen och visa en lika bra prestation som i förra matchen (2–0 i Wien i juni), kanske till och med visa upp våra egna styrkor ännu mer på vissa områden.

Österrikes förbundskapten Ralf Rangnick. Arkivbild

— Självklart kan en match sluta oavgjort. Men vår strategi är inte att hålla 0–0 så länge som möjligt. Vårt spel är proaktivt, så att vi vill ha kontroll över det själva, vad som händer på planen. I slutändan är det en fråga om energi, vem som har mer kraft, säger Rangnick.

Vinner Österrike är avståndet ned till Sverige sju poäng med tre matcher kvar att spela – och Rangnick & Co är i praktiken klart för EM-slutspelet.

Enligt österrikiska medier spelar Österrike med ett så gott som ordinarie lag, med stjärnor som David Alaba och Marcel Sabitzer på planen.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!